HALKIN SESİ

ÇARŞI-PAZARIN NABZINI TUTTUK

ÇARŞI-PAZARIN NABZINI TUTTUK

ÇARŞI-PAZARIN NABZINI TUTTUK
04-12-2014 15:02
Google News

Çarşı Mahallesi’nde esnafın nabzını tuttuk. Kışın vazgeçilmezleri arasında olan kuru incir, kayısı, cevizli sucuk, çekirdeksiz kuru üzüm, cevizin fiyatını siz okurlarımız için araştırdık. Kış mevsiminin vitamin deposunda yer alan marul, portakal, muz, kestane, roka, turp, yeşil soğan satışlarının had safhada olduğunu söyleyen esnaf, fiyatların beklenen düzeyde olduğunu açıkladı.

VÜCUT DİRENCİNİ YÜKSEK TUTAR

Tablasında kuru incir, cevizli sucuk satışı yapan Ekrem Önen “bu ürünler kış mevsiminin vitamin deposudur. Vücudun direncini yüksek tutar, tam bir eneri deposudur. Çekirdeksiz kuru üzümün kilosu 6 Tl’dir. Cevizli sucuğun kilosu 20 Tl’dir. Aydın’dan gelen özel kuru incir ise 10 Tl’den satışa sunuyoruz” dedi.

KESTANE, KIŞIN VAZGEÇİLMEZİ

20 senedir muz ve kestane satışı yaptığını söyleyen Veysi Öztürk “kestane, kışın vazgeçilmez ürünlerinden biridir. Kilosunu 10 Tl’den satıyoruz. Kışın en çok rağbet gören ürün budur. Soba başında kestane yapma geleneği Batman’da hala yaşatılıyor. Kestane alan müşterilerimiz muzlara da ilgi gösteriyor. Anamur muzu kilosunu 3 Tl’den satıyorum” dedi.

KIRMIZI MEYVELERDEN NAR

Kırmızı meyvelerin, kışın en fazla tüketilmesi gereken meyveler olduğunu söyleyen Selman Arslan, 15 yıldır nar satışı yaparak ekmeğini kazanıyor. Antalya’dan getirdikleri narları vatandaşın hizmetine sunduklarını söyleyen Arslan “bizzat Antalya’ya gidip narları seçip geliyoruz. Kışın en fazla tüketilmesi gereken meyve nardır. Kilosunu 1,5 Tl’den satışa sunuyoruz” dedi.

BU TEZGÂHTA YOK YOK

Yeşil sebze satışı yapan Hadi Çiftçi, her türlü yeşilliği taze bir şekilde sattığını söyledi. Kendi bahçesinde yetiştirdiği sebzeleri sattığını ifade eden Çiftçi “30 senedir bu işi yapıyorum. Yeşil sebze yiyen vatandaş, kışın hastalık yüzü görmez. Her sofrada mutlaka bulunması gereken bütün sebzeleri tablamızda bulunduruyoruz. Çoğunu kendi bahçemde yetiştiriyorum” dedi.

Çiftçi, tablasındaki bazı sebzelerin fiyatlarını şu şekilde açıkladı:

Yeşil soğan 5 Tl

Marul 1 Tl

Maydanoz 250 kuruş

Turp 1,5 Tl

Havuç 1,5 Tl

Karalâhana 1,5 Tl

Roka ve dereotu 50 kuruş

Brokoli 2 Tl’den satıyoruz.

PORTAKAL, EN FAZLA RAĞBET GÖREN MEYVE

Kış mevsiminin vitamin deposu olarak bilinen diğer bir meyvesi de portakal. Gribe karşı bolca tüketilmesi önerilen portakalların kilosunu 1 Tl’den satışa sunduklarını söyleyen Orhan Aslan “portakallarımız Antalya’dan geliyor. Kesinlikle hormonlu değildir. Her vatandaşımız gönül rahatlığıyla bu portakalları yiyebilir. C vitamini deposu olarak bilinen portakallar, gribe karşı bolca tüketilmelidir” ifadelerini kullandı.

SALATANIN VAZGEÇİLMEZİ DOMATES

Antalya’dan getirttiği domateslerin kilosunu 1,5 Tl’den satışa sunan Muhammed Aslan “kışın taze domates bulmak zordur. Antalya’dan getirdiğimiz domatesler hormonsuzdur. Domates, salataların, yemeklerin ve sofraların baş tacıdır. Ancak hormonsuz olmasına dikkat edilmelidir” dedi.

HER EBATTA BİDONLARIMIZ MEVCUTTUR

Samet Gültekin, 7 senedir bidon satışı yaparak ekmeğini kazandığını söyledi. Turşu, salça ve peynir bidonları sattığını ifade eden Gültekin “Bidonlarımız 3–6–7 Tl arasında değişiyor. Fiyatlar gayet uygundur ve her ebatta, her boyda bidonlarımız mevcuttur. Peynir saklanması için, salça ve turşularda kullanılmak için bidonlarımız var” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete