GÜNDEM

ÇATOM’LAR GERİ DÖNDÜ

1995 yılından bu yana Güneydoğu’nun 9 ilinde kadınlara yönelik kurs ve eğitimlerin verildiği, kadınların sosyal-ekonomik hayata katılmalarının desteklendiği Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM)’ların Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devri durduruldu. İllere gönderilen Bakanlık yazısına göre ÇATOM’lar, tekrar kadın ve çocuklara hizmet vermek üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına devredildi.

ÇATOM’LAR GERİ DÖNDÜ
29-06-2021 20:08
BATMAN
Google News

O KARAR TEPKİ ÇEKMİŞTİ
GAP İdaresi üzerinden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olarak Güneydoğu’nun 9 ilinde faaliyet yürüten Çok Amaçlı Toplum Merkez’lerinin (ÇATOM), Gençlik Ofislerine dönüştürülerek Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilmesi kararlaştırılmıştı. Düşük gelirli illerde dezavantajlı kadınlara yönelik Halk Eğitim Merkezleri ve İŞKUR destekli meslek edindirme kurslarının açıldığı ÇATOM’ların, Gençlik Ofis’lerine dönüştürülmesi kararı, 9 ilde bulunan ÇATOM’larda ortak tepkiye yol açtı. Tepki çeken karar, tepkiler üzerine geri çekildi. ÇATOM’lar, tekrar kadın ve çocukların hizmetinde kullanılmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devredildi.
ÇATOM’LAR KAPATILMAYACAK
Gençlik ve Spor Bakanlığından 9 ile gönderilen yazıda “Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na Bağlı Proje Birimleri olan Gençlik ve Kültür Evleri ile Çocuk esas alınarak hazırlanan Gelişim Merkezlerinin Devrine Dair Protokol esas alınarak hazırlanan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Arasında Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na Bağlı Proje Birimleri olan Çok Amaçlı Toplum Merkezlerinin Devrine Dair Protokol, 06.04.2021 tarihinde imzalanmış olup tarafınızca gerekli iş ve işlemlerin yapılması Genel Müdürlüğümüzce talep edilmiştir. Bakanlığımız tarafından Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM)'nin faaliyetleri ve faaliyetlerinden yararlanan kişiler değerlendirilmiş olup söz konusu merkezlerin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına devri planlanmıştır. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına devri gerçekleştirilecek olan Çok Amaçlı Toplum Merkezleri hakkında tarafınızca yapılması talep edilen iş ve işlemlerin iptal edilmesi hususunda, gereğini ve bilgilerinizi arz/rica ederim” denildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete