GÜNDEM

ÇATOM’LAR GERİ Mİ DÖNÜYOR?

1995 yılından bu yana Güneydoğu’nun 9 ilinde kadınlara yönelik kurs ve eğitimlerin verildiği, kadınların sosyal-ekonomik hayata katılmalarının desteklendiği Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM)’ların Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilmesi kararı geri çekiliyor.

ÇATOM’LAR GERİ Mİ DÖNÜYOR?
06-06-2021 13:33
Google News

O KARAR TEPKİ ÇEKMİŞTİ
GAP İdaresi üzerinden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olarak Güneydoğu’nun 9 ilinde faaliyet yürüten Çok Amaçlı Toplum Merkez’lerinin (ÇATOM), Gençlik Ofislerine dönüştürülerek Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilmesi kararı, kamuoyunda hayal kırıklığı ile karşılandı. Düşük gelirli illerde dezavantajlı kadınlara yönelik Halk Eğitim Merkezleri ve İŞKUR destekli meslek edindirme kurslarının açıldığı ÇATOM’ların, Gençlik Ofis’lerine dönüştürülmesi kararı, 9 ilde bulunan ÇATOM’larda ortak tepkiye yol açtı. 
TEPKİ ÇEKEN KARAR, GERİ ÇEKİLDİ
Gelen tepkileri AMKYK toplantısında Cumhurbaşkanı Recep tayip Erdoğan’a ileten Batman AK Parti MKYK Üyesi Şaziye Gündüz, ÇATOM’ların Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilmesi kararının geri çekildiği müjdesini verdi.
ÇATOM’LAR KAPATILMAYACAK
Konuya ilişkin bilgi veren Gündüz “Geçen hafta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı’nda gerçekleştirilen MKYK toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanımızın aileye ve kadına verdiği değeri bildiğim için konuyu o toplantıda mutlaka dile getirmem gerektiğini düşündüm. Sosyal Politikalar Bakanlığı sunumundan sonra söz hakkı istedim, Hükümetimizin kadına ve aileye dönük önemli hizmetler yaptığını anlattım. Ancak bölgemizde ÇATOM’ların kapatılması kararı alındığını hatırlattım. ÇATOM’ların bölgemize katkılarını, bölgemiz kadınlarına olumlu etkilerini anlattım. Buralarda kurs gören kadınların gözlerindeki ışıltıyı anlattım. Bakanımız da ÇATOM’ların kapatıldığı yönünde duyumlar aldığını söyleyince, Cumhurbaşkanımız Erdoğan, ÇATOM’ların ivedilikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devredilmesi için talimat verdi. ÇATOM’lar kapanmayacak. Bölge kadınlarımıza hayırlı olsun” dedi. 
Batman’da ÇATOM’lu kadınlar, kapatılma kararına karşı twitterde hastag çalışmaları yürütmüştü. Erdoğan’ın, ÇATOM’ların Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devredilmesi yönünde verdiği talimat, Batman kamuoyunda sevinçle karşılandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete