GÜNDEM

ÇATOM’LARDAN TEK SES

GAP İdaresi üzerinden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olarak Güneydoğu’nun 9 ilinde faaliyet yürüten Çok Amaçlı Toplum Merkez’lerinin (ÇATOM), Gençlik Ofislerine dönüştürülerek Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilmesi kararı, kamuoyunda tepkilere yol açıyor.

ÇATOM’LARDAN TEK SES
05-05-2021 15:50
BATMAN
Google News

ÇATOM’LAR KAPATILACAK, YERİNE GENÇLİK OFİSLERİ AÇILACAK

Düşük gelirli illerde dezavantajlı kadınlara yönelik Halk Eğitim Merkezleri ve İŞKUR destekli meslek edindirme kurslarının açıldığı ÇATOM’ların, Gençlik Ofis’lerine dönüştürülmesi kararı alındı. 9 ilde bulunan ÇATOM’lar, kararı tepkiyle karşıladı.

KARARA TEPKİLER SÜRÜYOR

ÇATOM’ların devrine ilişkin karara karşı bu karara karşı sosyal medya ortamı twitter’de kampanyalar başlatıldı. Twitter’de ÇATOM’lar kadına hizmete devam etsin ve ÇATOM’lar devredilmesin hastag’ı ile paylaşımlar yapılmaya başlandı.

KARAR, BATMAN’I DA ÜZDÜ

Batman’da hâlihazırda 150 kadının farklı alanlarda kurs gördüğü ÇATOM’lar, alınan karar karşısında şaşkınlık yaşadı. Kadınlara meslek edindirirken, öğrencilere de burs desteği sağlayan ÇATOM’ların, 1995 yılından bu yana Güneydoğulu kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılmalarını sağlamak amacıyla uygulandığı hatırlatıldı. ÇATOM’ların, Güneydoğu’nun yoksul yerleşim alanlarında faaliyet gösterdiği belirtilirken, Bölge’de faaliyet gösteren ÇATOM sayısının 47 olduğu ve ÇATOM’lar aracılığıyla bugüne kadar 1.5 milyon kadın ve çocuğa ulaşıldığına dikkat çekildi. Kadınlar için gelir kapısı, okuma-yazma öğrendikleri, mesleki eğitim aldıkları, sağlık programlarına katıldıkları, ev dışında zaman geçirdikleri tek alan olan ÇATOM’larda kadınların aradan çıkarılarak Gençlik Ofislerine dönüştürülmesi kararının geri çekilmesi isteniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete