GÜNDEM

Çay’da ağ temizliği...

İç sularda terk edilmiş av araçlarının temizlenmesi projesi kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün finansmanıyla Batman Sason Han Çayında temizlik çalışması yapıldı.

Çay’da ağ temizliği...
13-12-2022 08:15
12-12-2022 19:17
Google News

Programa, Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, Batman Hayvan Sağlığı ve Şu Ürünleri Yetiştiriciliği Şube Müdürü Veli Bağır, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Reşat Çiftçi katıldı.

"ÇAYIN 26 KİLOMETRESİNİ TEMİZLEDİK"

Sason Çayında balık popülasyonunun korunması, balık üreme alanlarının oluşturulması ve balık ekosisteminin oluşturulması amacıyla Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile TÜBİTAK uzmanları tarafından etkinlik düzenlendi. Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın “İç sularda, nesli tehlikede olan ve kırmızı listede olan Batman Bantlı Çöpçü Balığı var. Amacımız, vatandaşların suya bıraktığı av araçlarını temizlemek. Çünkü bunlar taşa takıldığı zaman balıklar da oraya takılıyor ve balıkların orada yaşama şansı kalmıyor. Bakanlığımız Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün finansmanıyla projeyi sürdürüyoruz. 3 kişilik bir ekiple Sason Çayının 26 kilometresini av araçlarından temizledik. Sahada jandarma ile birlikte kontrollerimiz sürüyor. Dalgıçlarda sualtı görüntüleme araçları var. Av araçlarını gördükleri zaman fotoğraflayabiliyorlar ve onları sudan çıkarabilecek malzemeler var. Şimdiye kadar 50 kilo ağırlığında ağ temizliği yapıldı. Nesli tükenmekte olan balıkların avlanmaması için de hassas çalışıyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?