ASAYİŞ

ÇEKİRGE OPERASYONU BAŞLADI

İçişleri Bakanlığı, nitelikli dolandırıcılık suçu işlediği iddiasıyla 28 ilde 20 suç örgütü ve 235 şüpheliye yönelik çekirge operasyonu yürüttü.

ÇEKİRGE OPERASYONU BAŞLADI
12-10-2021 14:19
12-10-2021 14:20
BATMAN
Google News

SUÇ ÖRGÜTLERİ 9 AY TAKİP EDİLDİ

Teknolojinin her türlü imkanını kullanarak vatandaşları dolandıran şüphelileri ve kullandıkları yöntemleri yakın takibe alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM), 28 ilde 20 suç örgütünün varlığını tespit etti. 9 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin kimliklerini tek tek belirleyen ekipler, 235 kişinin örgütlü olarak nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediklerini belirledi. Söz konusu illerde çekirge adı verilen operasyon için düğmeye basıldı.

SABAH BASKINLARI YAPILDI

Sabah saatlerinde Adıyaman, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Gaziantep, Isparta, İstanbul, Kırıkkale, Kütahya, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Ordu, Rize, Şanlıurfa, Tekirdağ, Yalova ve Zonguldak’ta, önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyon kapsamında 151 kişi de bilgisine başvurulmak üzere emniyete çağrıldı.

SAHTE PCR TESTLERİ HAZIRLAMIŞLAR

Suç örgütünün 5 ilde, rapor alamayacak kişilere engel oranını arttırarak rapor temin ettiği, sahte rapor alanların da araç alımlarında yüzde 40 indirimden faydalandığı, engelli maaşı ve ücretsiz otobüs kartı aldığı belirlendi. Öte yandan suç örgütünün, yeni doğan bebeklere devletin ücretsiz dağıtılan mama ve çocuk bezlerini ailelere vermediği, bu malzemeleri üçüncü kişilere sattığı, pahalı ilaçları ise işbirlikçi eczanelerden alarak Irak ve Suriye’ye sattığı ortaya çıktı. Suç örgütünün, sahte PCR testi ile COVİD–19 pozitif çıkan vatandaşların yurtdışına çıkabilmesi, AVM’lere girebilmesi ve şehirlerarası seyahatinin kısıtlamasının kaldırılması için sahte rapor düzenlediği de polis takibiyle ortaya çıktı.

BATMAN’DA EHLİYET SINAVLARINDA JOKER VE DUBLÖR KULLANMIŞLAR

Operasyonun Batman ayağında da çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Batman, Muş ve Muğla'da şebeke üyelerinin, yeni açılan hastanede yapılan taşeron işçi ihalelerinde belli bir bedel karşılığında işçi kadrosunda istihdam sağlama vaadiyle vatandaşları kandırdığını ortaya çıkardı. Aynı şüphelilerin, sürücü belgesi sınavına para karşılığı anlaştıkları kişilerin yerine joker ve dublör soktukları da belirlendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete