GÜNDEM

Cemil İpekçi’den Batman’a mesaj var

Moda Tasarımcısı Cemil İpekçi, kendisine Hasankeyf tablosu gönderen Batmanlı Fotoğrafçı İrfan Tapan ve NC Fotoğrafçılık Yetkilisi Nurcan Tapan üzerinden Batman’a selam ve sevgilerini gönderen bir video çekti.

Cemil İpekçi’den Batman’a mesaj var
01-06-2021 21:53
Google News

NC FOTOĞRAFÇILIK, ARACI OLDU
Batmanlı Fotoğrafçı İrfan Tapan, zamanında Hasankeyf’in kurtarılması için eylem ve etkinliklere destek veren Moda Tasarımcısı Cemil İpekçi’ye, Hasankeyf’in eski günlerine ait panoramik bir fotoğrafının tablosunu gönderdi. NC Fotoğrafçılık Yetkilisi Nurcan Tapan aracılığı ile gönderilen fotoğrafı teslim alan İpekçi, çektiği video kaydında Batmanlılara da selamlarını iletti.
HASANKEYF SULAR ALTINDA KALDI, ÜZGÜNÜZ
İpekçi, videolu mesajında “batman’a sevgiler. Batman’dan Hasankeyf’in çeşitli resimlerini çekmiş olan İrfan Tapan bana Hasankeyf’in panoramik bir fotoğrafını göndermiş. Benim için çok kıymetli. Batman çok güzel bir yer. Hasankeyf çok güzel. Hepimiz üzgünüz. Sular altında kaldı. çok mücadele ettik, sular altında kalmaması için. Maalesef memleketimizde çok güzel şeylerin kıymeti pek bilinmiyor. Bir tarihin üzerinde olduğumuzu çoğu insan fark edemiyor. Korunması gerekiyordu. Korunamadı. Adıyaman Samsat ta öyle. Sular altında kaldı. Bu sular da ömürlük değil. Çok yanlış. Su başka şekilde tedarik edilebilirdi. Tüm Batman’a sevgilerimi yolluyorum. Mezopotamya’nın güzel insanları, kendinize iyi bakın” dedi.
NURCAN TAPAN’DAN ANLAMLI SÖZLER
NC Fotoğrafçılık Yetkilisi Nurcan Tapan “Sevgili Cemil İpekçi ile uzun zamandır görüşürüm,  moda sektöründe olduğu gibi dostluğu, misafirperverliği, kişiliği de muhteşem. Fotoğraf alanında duayen olan İrfan Tapan'ın Hasankeyf arşivi tarihin ve elbette Mezopotamya coğrafyasının hafızasıdır. Ben ufak bir organizasyonla katkıda bulunarak yazık ki sular altında kalan ve artık en kıymetli kareleri İrfan Tapan'ın arşivinde bulunan Hasankeyf'e ait güzel bir panoramik tabloyu sevgili Cemil İpekçi'ye ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hasankeyf’ten bir hatıra artık Cemil İpekçi’nin evinin en güzel köşesinde... Büyük mutluluk bizim için... Bekliyoruz canım Cemil en kısa zamanda görüşmek dileğiyle biz Batmanlılara olan güzel cümlelerine minnettarız ve Gürdal Alan, bütün güzellikler sizinle olsun” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete