Cep Telefonunuzla Şahane Fotoğraflar Çekmenizi Sağlayacak 7 Önemli İpucu

Her an elimizin altında olan cep telefonlarımız, bu yönüyle fotoğraf çekmek için de büyük bir avantaj sağlıyor.

Cep Telefonunuzla Şahane Fotoğraflar Çekmenizi Sağlayacak 7 Önemli İpucu
24-06-2018 19:18
Google News

 

Cep telefonlarımızın kameraları ile filmlerin bile çekilebildiği bir dönemde yaşıyoruz. Haliye elimizdeki telefonlarla kusursuz görseller elde edebilmek aslında oldukça mümkün. Ancak bazı ufak ipuçları, bu konuda çok daha başarılı olmanızı sağlayabilir. Eğer telefonunuzla güzel kareler yakalamaya ilginiz varsa, bu basit ipuçlarını muhakkak değerlendirin.

Aynı anda çok fazla fotoğraf çekin

""

Kafanızda canlandırdığınız o kareyi en iyi şekilde ve en uygun ışıkla yakalayabilmek için, arka arkaya bolca görüntü elde etmeniz faydalı olacaktır. Bu durum, geri dönüp baktığınızda size 'en iyisini seçme şansı' verecektir.

Fotoğraf çekerken faydalanacağınız kullanışlı uygulamalardan birini indirin ve tüm özelliklerine hakim olun

""

Bu sayede zaman içinde, bir fotoğraf çekmek istediğinizde hayal ettiğiniz kareye en yakınını elde edebilmek için elinizde olan imkanların tümüne hakim olursunuz..

Flaş kullanmak yerine güneş ışığından faydalanmayı deneyin

""

Bir fotoğrafın yapay ve doğal ışıkla üretilmesi arasında çok büyük fark vardır. Doğal ışık her zaman çok estetiktir ve görüntü kallitenize de zarar vermez. Ancak flaş, yapay etkisinden ötürü fotoğrafın bütününe zarar verecektir.

Çerçeve oluştururken dengeye önem verin

""

Fotoğrafçılığın en temel kurallarından biri, dengeli bir çerçeve oluşturmaktır. Yarattığınız kompozisyon, çerçeve içinde ne kadar dengeli ve 'düzgün' görünürse, fotoğrafınız da o kadar başarılı olacaktır.

Tripod gibi aksesuarlar kullanın

""

Cep telefonlarınızla uzun pozlama gerektiren görseller üretmek istediğinizde, uzun süre sabit kalmasını sağlayacak tripod gibi aksesuarlar kullanma seçeneğiniz olduğunu unutmayın.

Fotoğraf düzenleme uygulamaları kullanın

""

Fotoğraf düzenleme uygulamaları ufak düzenlemeler için kullanıldığında gerçekten fayda sağlayabiliyor. Ancak hiçbir zaman fotoğrafın tamamıyla oynamayın, mümkünse sadece 'otomatik düzeltme' özelliğini kullanarak ışık dengesinde ufak değişiklikler yapın.

Çektiğiniz fotoğrafı kırpma imkanınız olduğunu unutmayın

""

Daha önce de bahsettiğimiz gibi, fotoğrafın düzgün görünmesi için çerçeve çok önemli. Ancak çekerken çerçeveyi ayarlayamadıysanız, fotoğrafınızı muhakkak kırparak düzenleyin..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete