SİYASET

ÇEVRE BAKANLIĞINDAN YANIT VAR…

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan tarafından, Batman’ın hava kirliliği ile ilgili yöneltilen soru önergesine yazılı yanıt verdi.

ÇEVRE BAKANLIĞINDAN YANIT VAR…
09-06-2017 19:16
Google News

Aslan’ın soru önergesinde yer alan “Dünya Sağlık Örgütü'nün raporuna göre Avrupa'daki şehirler arasında Batman, en kirli havayı soluyan 2. yerdir. Bakanlığınız da Dünya Sağlık Örgütü'nün bu çalışmasına benzer bir çalışma yapıyor mu? Petrol tesislerinin ve üretiminin olduğu Batman'da bakanlığınız gerekli denetlemeleri ve kontrolleri yapıyor mu?” sorularına Bakanlık tarafından yanıt verildi.

“BATMAN’IN HAVA KALİTESİ 2012’DEN BU YANA İYİLEŞTİ”

Hava kalitesi açısından sorun yaşanan illerin, Bakanlığın internet sitesinde her ay düzenli olarak yayımlandığı belirtilerek “Dünya Sağlık Örgütü'nün raporu PM2.5 verisine dayanmaktadır. Batman’da PM2.5 parametresi henüz ölçülmediğinden PM2.5 verisi, Batman ilinde ölçülen PM10 verisinin 0,61 katsayısı ile çarpılması sonucu bulunmuştur. Bu yüzden belirsizlik içermektedir. İlde PM2.5 parametresi ölçülmeye başlandığında Batman’ın PM2.5/PM10 oranı ortaya çıkacaktır.  Ayrıca bu rapor, Batman’ın 2012 yılı hava kalitesi verisine dayanmaktadır. 2016 yılı hava kalitesi izleme verilerine göre Batman’da 2016 yılında, hava kalitesi 2012 yılına göre % 38 iyileşmiştir. Batman’da 1 adet hava kalitesi izleme istasyonu vardır, bu istasyonda, yalnızca PM10 ve S 02 kirleticileri ölçülmektedir” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?