GÜNDEM

ÇEVRE DERNEĞİ’NDEN ORTA REFÜJ ÇIKIŞI

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, Cumhuriyet Mahallesi’nde, kaldırılması düşünülen orta refüjdeki ağaçlarla ilgili endişelerini, sosyal medya üzerinden takipçileri ile paylaştı.

ÇEVRE DERNEĞİ’NDEN ORTA REFÜJ ÇIKIŞI
20-10-2016 20:32
Google News

Batman Belediyesinin, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki orta refüjün kaldırılıp-kaldırılmaması konusunda semt sakinlerine yönelttiği anket, 40 kişinin “olumlu buluyorum” yanıtı ile sonuçlandı.

BİR YEŞİL ALAN DAHA TEHDİT ALTINDA

Anket sonucunun “orta refüjün kaldırılması” yönünde çıkması üzerine Çevre Gönüllüleri Derneği tarafından sosyal medya üzerinden konuyla ilgili paylaşım yapıldı. Derneğin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda “Cumhuriyet Caddesi orta refüjüne Belediyenin yeniden bir düzenleme yapacağı söz konusudur. Esnaf istiyor diye düzenlemeyle orta refüj kaldırılacağı yönünde iddialar var. Şayet orta refüj kaldırılırsa en az 50’ye yakın yetişkin ağaç ve çalılar sökülecektir. Böylece Batman olarak bir yeşil alanımızı daha yitirmiş olacağız. Çarşı esnafı nın talepleri üzerine daha önce de 1. Cadde ve 2. Cadde’deki geniş kaldırımlar daraltılmış, onlarca ağaç kesilmişti. Yine de sorun çözülmedi. Cumhuriyet Caddesinin orta refüjünün kaldırılması, trafiği rahatlatmayacak, aksine trafikte bir keşmekeşliğe neden olabilir. Biz çevreciler olarak yapılacak düzenleme esnasında tek bir ağaca zarar verilmesini istemiyoruz. Bu ağaçların, yaşları gereği taşınma ile kurtarılması da söz konusu değildir” ifadelerine yer verildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16 Mayıs 2024 e-gazete