GÜNDEM

ÇEVRE DOSTU AKILLI BİSİKLETLER HİZMETTE

Trafik Yoğunluğu ve Hava Kirliliğine Son

ÇEVRE DOSTU AKILLI BİSİKLETLER HİZMETTE
04-01-2019 18:05
Google News

Batman Belediyesi, vatandaşları spor yapmaya teşvik etmek ve şehir içi ulaşımda bisiklet kullanımını teşvik ederek trafik yoğunluğu ve kirliliğini azaltmak amacıyla Akıllı Bisiklet Uygulamasını harekete geçirdi.

6 BİSİKLET İSTASYONU OLUŞTURULDU

Kent sakinlerinin spor yapmasına olanak sağlamak ve şehir içi ulaşımda bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla oluşturulan 6 bisiklet istasyonu, hizmete girdi.

TOPLAM 55 BİSİKLET HİZMETTE

Proje kapsamında Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, akıllı bisikletlerin kurulum ve montaj çalışmalarını tamamladı. Kentin farklı noktalarında kurulan 6 istasyonda kullanıma sunulmak üzere 55 akıllı bisiklet yerleştirildi.

YAŞAM KALİTESİ ARTACAK

Batman Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Veysi Güney, vatandaşların hayatını kolaylaştırmak ve yaşam kalitelerini artırmak amacıyla vatandaş odaklı hizmet yaptıklarını söyledi. Kentte akıllı bisiklet uygulamasını hayata geçirdiklerini kaydeden Güney, projenin vatandaşların şehir içi ulaşımına alternatif sunmak ve sağlıklı yaşam sürdürmelerini sağlamak amacıyla uygulandığını belirtti.

2,5 MİLYON LİRA MALİYETLİ PROJE

Uygulama için 6 kilometrelik bisiklet yolu yaptıklarını dile getiren Güney, "Projeyi arz talep dengesini gözeterek daha geniş alana yaymak istiyoruz. Ayrıca, vatandaşların kendilerine ait bisiklet ve motosikletlerini güvenli şekilde park edebilmeleri için kentin 8 farklı bölgesine bisiklet park alanı kurduk. Bu projenin maliyeti yaklaşık 2,5 milyon liradır” dedi.

ÇEVRECİLER MEMNUN

Saati 1 TL’den kiralanabilen çipli akıllı bisikletler, trafik yoğunluğunu azaltırken, yoğun trafikten kaynaklı hava kirliliğinin de azalmasını sağlayacak. Çevre dostu ulaşım aracı olarak bilinen bisikletlerin, kent trafiğinde yer edinecek olması, çevrecileri memnun etti. Vatandaşlar ise toplu taşıma araçları yerine, saati 1 TL’ye kiralayacakları akıllı bisikletler sayesinde okula ve işe gitme fırsatı bulacağı için memnun.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete