TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Çevre dostu projeler kazandırıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği çevre dostu yatırımlarla kentin doğası, havası ve suyunun kirlenmesini önlüyor.

Çevre dostu projeler kazandırıldı
09-01-2024 03:45
08-01-2024 16:56
BATMAN
Google News

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, 2023 yılında enerji üretiminden çöp aktarma istasyonlarına, çevre denetimlerinden eğitimlere birçok projeyi hayata geçirdi. Haziran 2021 de faaliyete geçen EKAY projesi kapsamında Ergani ve Silvan’da yapımı tamamlanan aktarma istasyonları ile ilçelerde vahşi depolamaya son verildi ve ilçeler temiz bir çevreye kavuştu. Proje kapsamında elde edilen elektrik üretimiyle 11 milyon 754 bin lira gelir elde edildi.

GES İLE ELEKTRİK ÜRETİMİNE DEVAM EDİLDİ

Enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji sistemlerinde örnek projelere imza atan Büyükşehir Belediyesi, otogar ve Sümerpark’a kurduğu Güneş Enerji Santrali (GES) ile 2023’te elektrik üretimi ve tüketim fazlası enerji satışından 1 milyon 504 bin lira gelir elde etti. Üretilen enerji Otogar ve Sümerpark içerisindeki hizmet alanlarının elektrik ihtiyacını karşılıyor. Fazla üretilen elektrik enerjisi ise sayaçlardan geçirilip DEDAŞ’a ait iletim hatlarına aktarılıyor.

DENETİMLER YIL BOYUNCA DEVAM ETTİ

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kurduğu ekiplerle yıl boyunca kentteki kaçak hafriyata karşı teyakkuzda oldu. Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemi’ni (HYBS) ile hafriyat kamyonlarını uydudan izleyen ekipler ayrıca sahada yürüttükleri fiziksel denetimlerle de kaçak hafriyat dökümüne müsaade etmedi. 2023 yılında 7 milyon 775 bin lira hafriyat geliri elde edildi. Tıbbi atık denetim ekipleri kentteki tüm özel ve kamu sağlık kuruluşlarında tıbbi atıkların halk sağlığı üzerinde tehdit ve tehlikeoluşturacak evsel atıklarla karıştırılmaması konusunda uyarılar yapıldı, gerekli tüm önlemler alındı. Yapılan denetimlerde 45 durum tespit tutanağı tutuldu ve 62 bin 400 ton tıbbi atık bertaraf edildi. (Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete