GÜNDEM

ÇEVRE GÖNÜLLÜLERİ’NDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

“Esentepe, Merkezi Cami için uygun değil”

ÇEVRE GÖNÜLLÜLERİ’NDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA
08-11-2016 23:20
Google News

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, Esentepe’de yapılması düşünülen cami projesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Konuya ilişkin görüşünü, sosyal medya hesabı üzerinden takipçileri ile paylaşan Çevreciler, yeşil alanlara zarar verilmemesi gerektiğini belirtirken, Merkezi Cami Projesi için İluh Tepesi, Emekli Konutları ya da Keltepe’nin daha uygun olabileceğini önerdi.

“GEÇMİŞTE DE BU KONU ÜZERİNE TARTIŞMALAR YAŞANMIŞTI”

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği’nin imzasını taşıyan açıklamada “Geçmişte bu konu, STK’ların çoğunluğunun olduğu platformda tüm ayrıntıları ile tartışılmış ve yer olarak illa Esentepe Ormanlık Alanda yapılması gerekiyorsa Eski Devlet Hastanesinin bitişiğinde yeşil dokunun olmadığı alana cami inşa edilmesi noktasında ortaklaşma sağlanmış ve talep, Belediye Yönetimine bildirilmişti. Esentepe mevkiinde hiç bir alanın, zemin etüdü, erişebilirlik ve yeşil alandaki ağaçların korunması açısından uygun olmadığı kanaatine varılmıştı. Bu konuda geçmişte İl Müftümüzle görüşmeler yapmış, önerilerimizi sunmuştuk. Büyük bir caminin Esentepe’nin eski havuz ve düğün salonu yerine inşa edilmesi halinde o alanın yeterli olmayacağını, ulaşım ve halkın erişimi noktasında sıkıntı yaşanacağı, araçlar için geniş bir alanın gerekeceğini ifade etmiştik” denildi.

İLUH MAHALLESİ, EMEKLİ KONUTLARI YA DA KELTEPE, EN UYGUN YERLER

Merkezi Cami için yer önerisinde de bulunulan açıklamada “Geçmişte farklı sivil toplum örgütleri ile meslek odalarının hazır bulunduğu platformda Batman eski Devlet hastanesinin çevre yolu kenarındaki alanda yapılacak büyük bir cami konusundaki sağlanan mutabakatı uygun görüyoruz. Batman’da illa daha görünür bir yere camii inşa edilmek isteniliyorsa bunun için İluh tepesini özellikle öneriyoruz. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamına alınacağı belirtilen İluh mahallesinin en yüksek yeri görünürlük açısından ve işlevsellik açısından en uygun yerdir. Ayrıca Emekli konutlarının inşa edildiği veya Yaşar Kemal Kent Ormanı bitişiğinde Belediye Su Depolarının da olduğu (Keltepe) alanında alternatif alanlar olabileceğini belirtmek isteriz. Halkımızın dini değerlerini önemsediğimiz gibi, yeşil alanlar, sağlığını da önemsiyoruz” denildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete