GÜNDEM

ÇEVRECİLER, ANIZ YANGINLARINA KARŞI NÖBET TUTACAK

Anız yangınlarından kaynaklı oluşan hava kirliliği ve TÜPRAŞ’tan kaynaklı oluşan zehirli gazlara tepki göstermek amacıyla kentte çeşitli eylem ve etkinlikler düzenleyen Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, yine alanlara çıkmaya hazırlanıyor.

ÇEVRECİLER, ANIZ YANGINLARINA KARŞI NÖBET TUTACAK
21-09-2016 21:19
Google News

NÖBET, CUMARTESİ GÜNÜ BAŞLAYACAK

Tüm uyarı ve açıklamalara rağmen kentte yaşamı felç eden anız yangınları, çevrecilerin tepkisine yol açtı. Anız yangınlarından kaynaklı yoğun sis ve duman, nefes almayı güçleştirdiğini ve türlü hastalıklara yol açtığını savunan çevreciler, hafta sonu Silvan Yolu üzerinde nöbet eylemi başlatacak. Cumartesi günü saat 14.00’de Silvan Yolu üzerinde bulunan Opet Benzinliğin karşısında toplanacak olan çevreciler, geceyi nöbet tutarak geçirecek. Nöbet eylemi, Pazar günü saat 14.00’de kitlesel basın açıklaması ile sona erecek.

ANIZ YANGINLARI, HERKESİN ORTAK SORUNU

Eyleme katılımın yoğun olmasını beklediklerini söyleyen Dernek Başkanı Recep Kavuş “Anız yakarak toprağın verimini düşüren, toprağın içindeki canlıları yok eden ve bu kentte yaşayan tüm canlıların nefes almasını güçleştiren bilinçsiz çiftçilere karşı nöbet tutacağız. Anız yangınları, bu kentte yaşayan herkesin ortak sorunudur. Bu soruna karşı çevreciler olarak yine alanlarda olacağız. Çiftçilere, anız yakmamaları konusunda uyarılarımızı yinelerken, konuyla ilgili denetimlerini gerekli ölçüde yapmayan ilgili kurumları da göreve davet edeceğiz. Geceyi, nöbet tutarak geçireceğiz. Nöbet eylemimize bütün Batman halkını bekliyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete