GÜNDEM

ÇEVRECİLER ANIZ YANGINLARINA KARŞI NÖBETTEYDİ

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, kentte yaşamı felç eden anız yangınlarına karşı 24 saat boyunca nöbet tuttu.

ÇEVRECİLER ANIZ YANGINLARINA KARŞI NÖBETTEYDİ
25-09-2016 21:47
Google News

Hasat sonrası tarlada kalan otları yakarak temizleme yoluna giden bilinçsiz çiftçiler, topraktaki canlıların ölümüne yol açarken, kentte nefes almayı da güçleştiriyor. Anız yakarak yaşamı durma noktasına getiren çiftçiler, çevrecilerden de tepki topluyor.

24 SAAT BOYUNCA NÖBET TUTTULAR

Tüm uyarı ve yaptırımlara rağmen ardı arkası kesilemeyen anız yangınlarına karşı Batman’da nöbet eylemi gerçekleştirildi. Cumartesi günü saat 14.00’de Silvan yolu üzeri OPET Bayisi karşısında çadırlarını kuran Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, Pazar günü saat 14.00’e kadar anız yangınlarına karşı nöbet tuttu.

GECEYİ BURADA GEÇİRDİLER

Çevre Gönüllüleri Derneği Batman Şube Başkanı Recep Kavuş, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Argünağa ve Abdulhakim Önatlı ile Basın Sorumlusu İzzettin Ete’den oluşan grup, anız yangınlarına karşı 24 saat boyunca nöbet tuttu. Gecenin soğuğuna rağmen eylemi sürdüren çevreciler, nöbetleşerek geceyi burada geçirdi.

SONSÖZ’DEN DESTEK ZİYARETİ

Cumartesi günü saat 14.00’de başlayan nöbet, Pazar günü saat 14.00’de sona erdi. Batman Sonsöz Gazetesi Yönetici ve Muhabirleri, Pazar sabahı çevrecilere destek ziyaretinde bulundu. Çevreciler tarafından odun ateşinde pişirilen çayın yanı sıra açık alanda kurulan sofrada kahvaltı ikramı yapıldı.

PETROLSPOR’DAN ANLAMLI ZİYARET

Sabah saatlerinde çevrecileri ziyaret eden Petrolspor Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Gülmez ve Yönetim Kurulu Üyeleri de çevrecilerin yanında yer aldıklarını belirterek, anlamlı etkinlikten dolayı tebrik etti. Çevreciler, kendilerine destek ziyaretinde bulunan konuklarına teşekkür etti.

“ANIZ YANGINLARI, HERKESİN ORTAK SORUNU”

Anız yangınlarının, bu kentte yaşayan herkesin ortak sorunu olduğunu söyleyen Dernek Başkanı recep Kavuş, toprağın verimsizleşmesine ve topraktaki canlıların ölümüne yol açan, ayrıca insanların nefes almasını güçleştiren anız yangınlarına karşı eylem ve etkinliklerinin devam edeceğini açıkladı. (Yusuf Kavak),

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete