GÜNDEM

ÇEVRECİLER “ANIZ YANGINLARINA KARŞI ÖNLEMLER ALINMALI”

Çevre Gönüllüleri Derneği, her sene yaz aylarında Batman’da büyük sorun haline gelen anız yangınlarına karşı ciddi tedbirlerin alınmasını istedi.

ÇEVRECİLER “ANIZ YANGINLARINA KARŞI ÖNLEMLER ALINMALI”
16-05-2016 22:41
Google News

Hasat mevsiminin yaklaşması üzerine Tarım Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Batman Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Ziraat Odası ve çiftçilere anız yangınları ile ilgili uyarıda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Recep Kavuş, sorunun çözümünde kurumlar arası koordinasyonun önemine dikkat çekerek “Kurumlar arasında hem önleyici tedbirler hem de itfaiye ekipleri yönünden koordinasyon sağlanmalıdır” dedi.

İL ÖZEL İDARE DE İTFAİYE EKİBİ GÖREVLENDİRMELİ

Hasat esnasında biçerdöverle toprak yüzeyine yakın hasat yapılması için gerekli kontrollerin yapılması gerektiğini söyleyen Başkan Kavuş “Saplar, balyaya dönüştürülerek hayvanlar için saman olarak stoklanmalı. Sap parçalama makinesi ile arazide kalan sapların parçalanarak toprağa yayılması sağlanmalı. Biçerdöverlerde yangın söndürme için gerekli ekipmanlar bulundurulmalı. Karayolları ve köy yolları, kuru ve yabani otlardan temizlenmeli. Çiftçiler anız yangınlarına karşı bilinçlendirilmeli, anız yakanlar hakkında idari para cezası uygulanmalıdır. Anız yangınlarına müdahale eden ekiplerin sayısı arttırılmalı. Belediyelerin yanı sıra, TP ve İl Özel İdaresi de yangın söndürme çalışmalarında görev almalı. Yangınlara karşı Valilik öncülüğünde bir toplantı tertiplenmelidir” önerilerinde bulundu. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete