GÜNDEM

ÇEVRECİLER “DOĞADAKİ HAYVANLARI UNUTMAYIN”

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, olumsuz hava koşullarında doğadaki hayvanların unutulmaması için vatandaşları sağduyuya davet etti.

ÇEVRECİLER “DOĞADAKİ HAYVANLARI UNUTMAYIN”
31-01-2017 20:51
Google News

Hayvanlar için doğaya yiyecek ve su bırakılması gerektiğini belirten çevreciler “Kışın en karlı ve soğuk günlerini yaşadığımız bu günlerde tüm kurum ve duyarlı halkımızı doğadaki canlıları ve bitki örtüsünü koruma ile ilgili aşağıdaki önlemleri almayı öneriyoruz. Kışın en ağır şartlarından olumsuz etkilenen kuşkusuz ki doğadaki canlılardır canlıların barına bilecekleri yerler oluşturulup, aç kalan hayvanlara karton veya muşambalar üzerinde yiyecek bırakalım” açıklamasını yaptı.

KAÇAK AVLANANLARI TEŞHİR EDİN

Hayvanların avlanmasına seyirci kalınmamasını isteyen Çevre Gönülleri Derneği “Hayvanları avlayanları teşhir edip ayıplayalım, kaçak avlananları şikâyet edelim. Yoğun kar yağışı nedeni ile özelikle yerleşim alanlarındaki bitki örtüsü de zarar görmektedir. Ağaçların dalları üzerinde biriken karlar ağırlık oluşturup ağaçların kırılmasına neden olmaktadır. Parklar ve yeşil alanlardaki, Kurum ve mesken bahçelerdeki ağaçların üzerindeki karların temizlenmesi için herkesin bu konuda çaba sarf etmesi gerekir. Özelikle meyve ağaçları don olayına karşı çok hassas olduklarında gövdelerini sıcak tutmak için önlemler alınmalıdır. Kamuoyu ve kurumların bu soğuk kış günlerinde bu uyarılarımızı dikkate almalarını diliyoruz” bilgisini paylaştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete