GÜNDEM

Çevreciler, fidanları toprakla buluşturdu

Başkanlığını Recep Kavuş’un yaptığı Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, Batman Merkeze 10 kilometre uzaklıkta bulunan Kıra Dağı’nda fidan dikim ve gezi etkinliği düzenledi.

Çevreciler, fidanları toprakla buluşturdu
27-11-2017 17:48
Google News

Batman Merkeze 10 kilometre uzaklıktaki Kıra Dağı’nda çevrecilerle bir araya gelen Dernek Yönetimi, yapımı süren mesire alanında fidanları toprakla buluşturdu. Toprağı korumak ve erozyonu önlemek amacıyla 720 dekar alanda yapımı süren mesire sahasında ağaçlandırma çalışmalarına destek veren çevreciler, fidan dikimi sonrası doğayı gezdi.

 
54 BİN 500 ADET FİDAN DİKİLMESİ HEDEFLENİYOR
Dernek Başkanı Recep Kavuş “Batman Orman İşletmesince Beşiri İlçesi Kıra Dağı mevkiinde bulunan Beşiri toprak muhafaza ve erozyon kontrolü uygulama projesine destek için yüzlerce fidan diktik. 720 dekar alandan oluşan proje sahasına 54 Bin 500 adet İran çamı, mavi servi, kara servi, ardıç, melengiç, çitlendik, alıç ve karaağaç fidanı dikilecek. 6500 metre uzunluğunda yolun yapıldığı proje sahasına, 9500 metre dikenli tel çit çekilecek. Proje çalışmaları Batman Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefliğince yürütülen ve yeşil bir doğa amacı ile yürütülen projeyi destekliyoruz” dedi. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete