GÜNDEM

ÇEVRECİLER, ŞIRNAK KÖMÜRÜ TEPKİLİ

Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından muhtaç ailelere dağıtılacak olan kömürün Şırnak’tan getirileceği bilgisini alan çevreciler, duruma tepkili.

ÇEVRECİLER, ŞIRNAK KÖMÜRÜ TEPKİLİ
17-11-2015 20:08
Google News

BATMAN’DA KULLANILMASI FACİA OLUR

Çevreciler, kalorisi düşük, kükürt oranı yüksek olan ve birçok şehirde kullanılması yasak olan Şırnak kömürünün Batman’da kullanılmasının hava kalitesi açısından büyük felakete neden olacağını belirtti. Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş “Daha önceki yıllarda Kütahya’dan getirtilen kükürt oranı az kömürler dağıtılıyordu ama her nedense bu sene ihtiyaç olan kömürün Şırnak tan alınacağını duyduk. 21.000 aileye dağıtılması planlanan 15.700 ton kömürün kullanılmaya başlanması ile birlikte Batman’da nefes almak bile mümkün olmayacaktır” dedi. 

BATMAN’IN HAVASI ZATEN KİRLİ

Dernek Başkanı Kavuş, açıklamasının devamında ” Türkiye’nin havası en kirli olan kenti konumundayız. Bu durumda, ısınmada kullanılacak olan kömürün kükürt oranı düşük, kalorisi yüksek, kül ve nem oranı düşük olanından tercih edilmesi gerekirken Türkiye’deki en kalitesiz kömür olan Şırnak kömürünün tercih edilmesine bir anlam veremiyoruz. Hava kirliliği başta astım ve kalp hastası olanların, bebeklerin, gelişme çağındaki çocukların, gebelerin, yaşlıların, kronik solunum ve dolaşım sistemi hastalığı olanları ciddi oranda etkileyecektir. Bu nedenle Şırnak kömüründen vazgeçilmeli, hava kirliliğine neden olmayacak kömürlerin satın alınarak dağıtılmalıdır” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
8 Mayıs 2024 e-gazete