GÜNDEM

ÇEVRECİLER, TAKİPÇİLERİNDEN ÖNERİ İSTEDİ

Çevre Gönüllüleri Derneği, Batman’da hava kirliliğine yol açan anız yangınlarını, sosyal medya ortamında bir kez daha gündeme getirdi.

ÇEVRECİLER, TAKİPÇİLERİNDEN ÖNERİ İSTEDİ
26-09-2017 22:25
Google News

Dernek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, anız yangınları ile mücadeleyi büyütebilmek için takipçilerinden görüş ve öneri istedi. Önceki yıl, anız yangınlarına karşı gece nöbeti tuttuklarını hatırlatan çevreciler “Tüm uyarı ve bilinçlendirme çabalarımıza rağmen yine anızlar yakılıyor, şehrimiz duman altında kalıyor. Buna tepki olarak ses getirecek bir şeyler yapmak lazım. Lütfen önerilerinizi yazın, neler yapabileceğimizi beraber kararlaştıralım” ifadelerini kullandı.

ÖNERİLER PEŞ PEŞE GELDİ

Çevrecilerin paylaşımına Şehmus Yıldırım isimli vatandaş “Protesto yaparak, anız yakanların İHA’larla tespitini talep edelim” önerisini sunarken, Veysi Fidan isimli vatandaş “Malabadé Barajındaki suyu sulama kanalları ile tarlaların üzerine boşaltalım” yorumunu paylaştı. Mahmut Aydın isimli vatandaş “Anızların yakıldığı tarlaların fotoğraflarını whatsap üzerinden İl Tarım Müdürlüğüne gönderelim, destekleri kesilsin ve ceza uygulansın” derken, Hasan Argünağa ise “Acilen Bismil Kaymakamlık ile Tarım Müdürlüğünü ziyaret edip uyaralım. Gerekirse Bismil Çiftçilerine bir konferans verelim” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete