GÜNDEM

ÇEVRECİLER UYARDI “ISINIRKEN İSRAFTAN KAÇININ”

Meteoroloji uzmanlarının önümüzdeki kış mevsimin son 10 yılın en soğuk mevsimi olacağı yönündeki tahminleri, çevrecileri harekete geçirdi.

ÇEVRECİLER UYARDI “ISINIRKEN İSRAFTAN KAÇININ”
19-11-2015 18:34
Google News

Soğuk havalarda ısınmadan kaynaklı enerji kullanımının arttığına dikkat çeken çevreciler, mekânları ısıtmak için yakılan katı, sıvı ve gaz halindeki maddelerin hava, su ve toprakta yüksek oranda kirliliğe neden olduğunu söyledi. Kirliliğin önlenmesi için israftan kaçınılması uyarısında bulunan Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş “İyi bir ısı yalıtımı, binalarda yüzde 50’ye varan oranda tasarruf sağlar. Çift cam, ısının korunması açısından önemlidir. Kapıların da içerdeki ısıyı koruması için hava kaçırmaması gerekir” dedi.

EVLERİN ISISI 24 DERECEDEN YÜKSEK OLMAMALI

Dış ortam sıcaklığının gece ve gündüz 15°C nin üzerinde olduğu günlerde kalorifer ve sobaların yakılması gerektiğine dikkat çeken Kavuş “Kalorifer ve sobalar, bina iç ortam sıcaklığı işyerleri için 20°C’den, konutlar için 24°C den yüksek olmayacak şekilde yakılmalıdır. Her eve ısıölçer konulmalıdır. Isınmak için sürekli yakıt yakmasından ziyade ev ve işyerlerinin ısı yalıtım izolasyonuna önem verilmesi ve mekânların içinde bile insan bedenini soğuktan koruyacak giysiler giyilmesi gerekir” dedi.

“KALİTESİZ YAKIT, ÇEVRE VE HAVA KİRLİLİĞİNE YOL AÇIYOR”

Kış aylarında kalitesiz yakıtlar ve bilinçsiz ısınma nedeni ile Batman’da hava ve çevre kirliliğinin arttığına dikkat çeken Başkan Recep Kavuş “Hava kirliliği bütün canlıların sağlığını olumsuz yönde etkilemekte, doğaya büyük zararlar vermektedir. Bunun için ısınma konusunda israftan kaçınılmalıdır” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14 Mayıs 2024 e-gazete