GÜNDEM

ÇEVRECİLER, YEŞİL ALANLARA GÖZ DİKENLERE TEPKİLİ!

ÇEVRECİLER, YEŞİL ALANLARA GÖZ DİKENLERE TEPKİLİ!

ÇEVRECİLER, YEŞİL ALANLARA GÖZ DİKENLERE TEPKİLİ!
16-01-2015 20:20
Google News

Batman’da taziye evleri sorunun çözümü için her fırsatta yeşil alanlara göz dikildiğine dikkat çeken Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı, muhtarların bu işe öncülük etmesine tepki gösterdi.

Gazetemiz muhabiriyle gerçekleştirdiği röportajında Gap Mahallesi’ne taziye evi yapılmasını isteyen mahalle muhtarı, taziye evi için Bahçeşehir Koleji karşısındaki parkı gösterdi. Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, muhtarın talebine tepki göstererek “daha önce bu konuyu defalarca gündeme getirdik ve yeşil alanlarının taziye evlerine dönüştürülmesine karşı olduğumuzu belirtmiştik. Bu görüşümüzü Belediye Eş Başkanlarına da yazılı olarak iletmiştik” dedi.

EVLERİN BODRUM KATLARI KULLANILMALI

Kavuş, açıklamasının devamında “Ama hala muhtarların öncülüğünde parkların taziye evlerine dönüştürülmesi ile ilgili Belediyeye başvurular yapılıyor. Betonlaşmanın en yoğun olduğu mahalle GAP Mahallesidir. Var olan iki küçük parkın da betonlaştırmaya dönüştürülmesine müsaade etmeyeceğiz. Taziye evi için en uygun yer, çok katlı binaların altıdır. Her mahallede taziye evine dönüştürülecek bodrum katları mevcuttur. Şayet taziye evine ihtiyaç varsa daha çok bu alanlar değerlendirilmelidir” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete