GÜNDEM

ÇEVRECİLERDEN MİLLET BAHÇESİ ÇAĞRISI

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Millet Bahçeleri Projeleri ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

ÇEVRECİLERDEN MİLLET BAHÇESİ ÇAĞRISI
16-08-2018 22:34
Google News

 

“EMEĞİMİZ VAR”

Recep Kavuş Başkanlığındaki Dernek’ten yapılan açıklamada “16 Mayıs Şehir Stadının yeşil alan olarak kalması için yıllarca mücadele ettik. Basın açıklamaları, görüşmeler, protesto ve i kampanyalar düzenledik. Batman’da stadın, Millet Bahçesi Projesine dâhil edilmesinde emeğimiz var” denildi.

BATMAN’IN İKLİM ŞARTLARINA UYGUN PROJE HAZIRLAYALIM

Stadın, Millet Bahçesine dönüştürülecek olmasının, son derece olumlu bir gelişme olduğu belirtilen açıklamada “Basında yer alan haberlere göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bir ekip tarafından proje hazırlığına başlanmış. Genelde bu tarz projeler, tip proje olarak bir merkezde hazırlanmaktadır. Önceki benzer projelerde sert zemin çok kullanıldığı için Batman’ın iklim yapısı ile uyuşmuyor. Taslak projesi hazırlandığı söylenen Millet Bahçesinin örnek bir yeşil ve sosyal mekân olabilmesi için bu süreçte yer almak istiyoruz. İnanıyorum öngörü ve deneyimlerimizle Batman’ın ihtiyacı olan bir mekân ortaya çıkacaktır. Proje sürecine dâhil olma talebimiz, peyzaj, bitki örtüsü ve seçilecek ağaç cinslerine ve yaşlarına kadar en ince ayrıntısını düşünerek bölgesel iklim ve şehrimizin temel ihtiyaçlarına cevap verecek bir projenin oluşturulması amaçlıdır” denildi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete