GÜNDEM

ÇEVRECİLERİN MÜCADELESİ, SINIRI AŞTI

Anız yangınlarına karşı mücadeleyi kararlılıkla sürdüren Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, komşu İl Diyarbakır’ın Bismil İlçesinde önemli temaslarda bulundu.

ÇEVRECİLERİN MÜCADELESİ, SINIRI AŞTI
01-10-2017 22:23
Google News

BATMAN’IN SINIR KOMŞUSU BİSMİL’E GİTTİLER

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu, Batman’la sınır olan ve Türkiye’nin en önemli tarım merkezlerinden biri olan Bismil’de anız yangınlarına karşı görüşmeler yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Remzi Çekiç, Bismil Müftü Yardımcısı ile toplantıda bir araya gelen Dernek Başkanı Recep Kavuş, Yöneticiler Hasan Argünağa Nizam Avcı ve A.Hekim Onatlı, anız yangınlarının doğayı katlettiğini ve canlı sağlığını tehdit ettiği açıkladı.

İŞBİRLİĞİ KARARI ALINDI

Çevre mücadelesinde sınır tanımadıkları için anız yangınlarının yoğun yaşandığı Bismil’de incelemelerde bulunduklarını belirten Dernek Başkanı Recep Kavuş “Yıllardır Batmanda anız yakılmasına karşı verdiğimiz mücadeleyi anlattık. Bismil’de şu ana kadar yangınlarla mücadele için yapılan çalışmalar hakkında bilgi edindik. Anız yangınlarını önleyici tedbirler üzerinde durduk. Önemli bir karar aldık. Anız yangınları ile mücadelede Bismil’deki kamu kurumları ile birlikte iş birliği yapacağız” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete