GÜNDEM

ÇEVREYOLLARI BAKIMSIZ KALDI

ÇEVREYOLLARI BAKIMSIZ KALDI

ÇEVREYOLLARI BAKIMSIZ KALDI
14-08-2014 20:39
Google News

18 Haziran tarihli gazetemizde yayınladığımız “orta refüjler çöplüğe döndü” başlıklı haberimizin üstünden 1 ay geçmesine rağmen Karayolları Müdürlüğü kavşak ve orta refüjlerde bakım yapmadı.

Yaz ayının gelmesiyle birlikte Siirt çevreyolunda bulunan orta refüjlerdeki kuruyan otlar ve biriken çöpler, kentte görüntü kirliliği oluşturuyor. Orta refüjlerde sulama ve çiçeklendirme çalışması yapması gereken Karayolları Müdürlüğü, görüntü kirliliğine göz yumuyor. Kentin giriş yollarının önemine vurgu yapan Batmanlı vatandaşlar ise çevreyollarında bakım yapılması gerektiğini söyleyerek Karayolları Müdürlüğü yetkililerini göreve davet ediyor.

KARAYOLLARI ÇEVREYOLLARINI UNUTTU

Eski Devlet Hastanesi civarında aylardır sürdürülen köprülü kavşak çalışmaları da trafiği aksatmaya devam ediyor. Köprülü kavşak çalışmalarına dalan Karayolları Müdürlüğünün, çevre yollarındaki kavşak ve orta refüjleri ihmal ettiğini savunan vatandaşlar “kentin giriş ve çıkış noktaları olan çevreyolları, o şehrin gözbebeğidir. Batman dışından gelen insanlar, ilk bu yollardan geçerken Batmanla ilgili izlenim edinirler. Şu anda Siirt çevre yolu ve Diyarbakır çevreyolundaki bu manzara, Batmanın imajını oldukça zedeliyor.  Karayolları Müdürlüğünün bu görüntüye göz yummasına anlam veremiyoruz. Bu otlarda sulama yapılmalı, ota refüjler çiçeklendirilmeli ve bu çöpler bir an önce toplanmalıdır” şeklinde konuştular.

DİYARBAKIR ÇEVREYOLUNDA DA MANZARA AYNI…

Diyarbakır Çevreyolunda da kavşak ve orta refüjler de bakımsız kaldı. Orta refüjlerde sararan otların şehir girişinde görüntü kirliliğine neden olduğunu söyleyen vatandaşlar, kavşak ve refüjlerde bakım yapılmasını istedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?