GÜNDEM

CEVZET SOYSAL OLAYI AYDINLATILACAK

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fuzuli Aydoğdu, Türkiye Petrolleri çalışanı Cevdet Soysal'ın, 1998'de Batman'da kaçırılarak öldürülmesi olayına ilişkin soruşturma başlattı.

CEVZET SOYSAL OLAYI AYDINLATILACAK
14-06-2015 20:19
Google News

Soruşturmada, Soysal'ın öldürülmesinin, Paralel Devlet Yapılanması ile bağlantılı olduğu belirlendi. Savcılığın talimatıyla harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında gözaltı kararı verilen 14'ü polis 19 kişinin yakalanması için çalışma başlattı. Soysal ailesi, bu olayın aydınlanması halinde bölgedeki birçok faili meçhul olayın aydınlanacağını söyledi. Öldürülen Cevzet Soysal’ın eşi Kaside Soysal, soruşturmaya ilişkin “Umarım adalet yerini bulur. Eşimin yerini söylesinler ona bir mezar yapalım en azından mezarına gidip bir Fatiha okuyabilelim” dedi.

Cevzet Soysal’ın oğlu Mücahit Soysal ise “Adalet bekliyorduk ama geciken bir adalet oldu. Geciktiyse de güzel bir gelişme oldu. Gözaltına alınanların biran önce babamın naaşının bulunduğu yeri göstermeleri lazım. Eğer devlet bu olayın üzerinde durursa birçok faili meçhul olayı aydınlanmış olur” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete