KOZLUK

CEZAEVİ CAMİYE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Kozluk’un Yukarı Güneşli Mahallesi’nde eski cezaevinin yıkılmasından sonra yapımına başlanan taziye evi ve cami için hayırseverlerin desteği bekleniyor.

CEZAEVİ CAMİYE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
09-09-2015 21:36
Google News

Sahipsizlikten harabe haline gelen cezaevi binası, 2014 yılında yıkıldı. Eski cezaevinin bulunduğu alana mahallelinin talebi üzerine cami ve taziye evi yapıldı.

CAMİ VE TAZİYE EVİ İÇİN DERNEK KURDUK

Cezaevi binasının cami ve taziye evine dönüştürülmesi sürecine ilişkin bilgi veren Hz. Hamza Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanlığına Aydın Algan “İlk etapta dernek kurduk. Kaymakam Emrah Yılmaz ve Belediye Başkanı M. Veysi Işık’ı ziyaret ettik. Derneği talebini Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e ileten Belediye Başkanı M. Veysi Işık, eski cezaevinin cami ve taziye yerine tahsis edilmesini sağladı. İnşaat işlerine 2014’de başlandı” dedi.

DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR

Taziye evinin kullanıma açıldığını ifade eden Algan “Taziye yerinin bir bölümü vakit namazlarının kılınabilmesi için düzenlendi.  Camide geçici de olsa bir imam görevlendirildi. İnşaatın kabası bitti. Ancak cami il Kız ve Erkek Kur’an Kurslarının eksikleri var. Güzel bir minareye de ihtiyacı var. Camimizin halıları için İşadamı Şehmus Kaya’dan ve adını belirtmek istemeyen Batman’daki bir hayırsever avukattan söz aldık. İnşaatta çalışan işçiler, iş ve işçiliklerinden fedakârlıkla yaptılar. Buna rağmen camimizin 150 bin TL borcu ve birçok eksiği var” dedi.

Cami ve taziye evi için destekte bulunmak isteyenlerin 0555 993 24 45 numaralı hattan kendilerine ulaşabileceğini belirten Algan “Ziraat Bankası Hesap Numaramız: 0480–686 778 09-5001’dir” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete