SİYASET

“CEZAEVLERİNDEKİ HAK İHLALLERİ ARAŞTIRILMALI”

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, 5 Ağustos 2016 tarihinde Antalya L Tipi Cezaevi'nde mahpus ve mahpus yakınlarına işkence uygulandığına yönelik iddialar için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

“CEZAEVLERİNDEKİ HAK İHLALLERİ ARAŞTIRILMALI”
16-08-2016 21:00
Google News

İHD Cezaevi Komisyonu'nun geçtiğimiz hafta yayınladığı rapora göre,  Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'nin F–2 koğuşunda kalan siyasi mahpusların ağır işkenceye maruz kaldığını açıklayan Acar Başaran “Raporda, infaz koruma memurlarının küfür ve hakaretlerle koğuşa girdikleri, mahpuslara ait eşyalara zarar verdikleri, mahpusları darp ederek ters şekilde kelepçeleyip bir alanda topladıkları belirtilmektedir. Cezaevi personeli darp ettiği mahpuslara ‘Ne mutlu Türküm Diyene’ deme talimatı vermiş, bu talimatı uygulamayan mahpusları küfür ve hakaretler ile dövmeye devam etmiştir. İHD’nin raporuna yansıyan iddialar için meclis araştırması açılmalıdır” ifadelerini kullandı.

ÖDEMİŞ CEZAEVİNDE MAHPUSLARA İŞKENCE Mİ UYGULANIYOR?

Acar Başaran, Ödemiş T Tipi Kapalı Cezaevinde yaşanan işkence ve kayıp iddialarının da araştırılmasını isteyerek “Ödemiş T Tipi Kapalı Cezaevinde, insan hakları kurumlarının raporlarına göre, koğuşların durumu insani yaşam koşullarına aykırıdır. Koğuşlarda yataklar dışında bir eşyanın bulunmadığı, gazete, radyo ve televizyon gibi araçların kısıtlandığı, yemeklerin yetersiz ve düzensiz verildiği, altyapıda mevcut olan sorunlar nedeniyle tuvalet ve banyo sularının yemekhaneye aktığı, tuvalet ve banyo kapılarının kırık olduğu ve bu nedenle kapanmadığı iddia edilmektedir. Mahpusların cezaevlerinde sahip oldukları temel haklardan biri olan telefon görüş hakkının engellenmesi de uygulanan onlarca hak ihlallerinden biridir. Ödemiş T Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki işkence iddialarının ve kayıp mahpusların akıbetleri incelenip araştırılmalıdır” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete