SİYASET

CHP, 81 İLDE ÇAĞRI YAPTI

CHP, 81 ilde eşzamanlı basın açıklaması yaptı. Batman’da İl Başkanı Hüseyin Yaşar tarafında kamuoyu ile paylaşılan basın açıklamasında, eğitimdeki sorunlar masaya yatırıldı.

CHP, 81 İLDE ÇAĞRI YAPTI
27-09-2021 14:12
27-09-2021 14:13
BATMAN
Google News

 “KAYGILARIMIZ VAR”

CHP’nin ortak basın açıklamasında “Türkiye’de salgın boyunca 2 milyon 316 bin öğrenci uzaktan eğitimin yürütüldüğü EBA sistemine ulaşamadı. 1 milyon 459 bin öğrenci ise internet erişimine sahip değil. Milli Eğitim Bakanlığı, salgın süresince ortaya çıkan öğrenme kaybının boyutlarını ölçme ve bu kaybın telafisi için derhal gerekli bilimsel çalışmaları başlatmalıdır. 6 Eylül 2021'de yüz yüze eğitim tekrar başladı. Ancak yetersizlikler nedeniyle eğitimin tüm paydaşlarında derin kaygılar ortaya çıktı. Okullarda ihtiyaç duyulan 101 bin yardımcı hizmet personeli halen atanmadı. Okullarımızda hijyenin korunması için bu atamalar derhal yapılmalı. Gerekirse Bakanlığa ek kaynak aktarılabilir” denildi.

43 BİN 627 DERSLİK İHTİYACI VAR

Okullarda koronavirüs vakalarının ortaya çıktığı belirtilen açıklamada “Okullarda vakalar ortaya çıkıyor. Sosyal mesafenin korunabilmesi için sınıfların seyreltilmesi gerekirken, birçok okulda öğrenciler kalabalık sınıflarda derslere giriyor.  Çünkü 43 bin 627 dersliğe ihtiyaç var. Sayın Genel Başkanımızın da belirttiği gibi, biz çocuklarımızın eğitimi için bu ihtiyacı karşılamaya hazırız. Gerekli sayıda derslik ve okulu, ihtiyaç duyulan yerlerde belediyelerimiz eliyle inşa etmeye hazırız. Arsa gösterildiği anda belediyelerimiz gerekli çalışmayı başlatacak ve en kısa sürede derslikler eğitim ve öğretime hazır hale getirecektir” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete