SİYASET

CHP, BATMAN RAPORUNU PAYLAŞTI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Esnaf Masası Heyeti Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Başkanlığında 10 milletvekili ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde gerçekleştirdiği çalışmaları Batman’da noktaladı.

CHP, BATMAN RAPORUNU PAYLAŞTI
21-03-2021 15:43
BATMAN
Google News

 

 “BATMAN, UNUTULDU”
Esnaf Masası Heyeti’nin Batman’a gerçekleştirildiği ziyaretlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, iktidarın Batman’ı unuttuğunu ifade ederek “İktidar Batmanlı Hemşerilerimizin mağduriyetlerine merhem olmalı, seçim zamanlarında vaat ettiği yatırımları bir an önce hayata geçirmelidir.” dedi.

“BATMAN’DA İŞSİZLİK CAN YAKAR HALE GELMİŞ DURUMDA”
Batman’ın son dönemlerde meydana gelen acı olaylarla Türkiye’nin gündemine oturduğunu dile getiren Milletvekili Tutdere, “Doğu turumuzun son gününü Batman’da geçirdik. Gördük ki Batman’da sorunlar çok fazla. Batman maalesef son dönemlerde yaşanan acı olaylarla, intihar eden işsiz yurttaşlarımızla Türkiye’nin gündemine geliyor. Batman’da genç işsizlik oranı çok fazla. Batmanlı hemşerilerimiz kamu eliyle Batman’a yatırım yapılmasını, fabrikaların kurulmasını istiyorlar. Batmanlılar, biz ülkemizin kalkınması için üretmek istiyoruz, çalışmak istiyoruz. Birlikte ülkemizin refahına katkı sağlamak istiyoruz, diyorlar. Ancak iktidarın Batman’ı unuttuğunu görüyoruz” dedi.

“YATIRIMLAR KAPLUMBAĞA HIZIYLA İLERLİYOR”
Batman’a yapılan yatırımların kaplumbağa hızıyla ilerlediğini ve yatırımların bir türlü hayata geçirilemediği gözlemlediklerini ifade eden Milletvekili Tutdere “İktidar Batman’da seçim öncesi verdiği sözleri yerine getirmemiş. Mesela covid ortamında çok büyük ihtiyaç duyulan 500 Yataklı Devlet Hastanesi yılan hikâyesine dönmüş durumda. İnşaat çalışmaları kaplumbağa hızıyla yürüyor. Batmanlı hemşerilerim iktidardan hastanesini istiyorlar, yıllardır yapılması vaat edilen fakat bir türlü yapılamayan çevre yollarını istiyorlar” dedi. 

“BÖLGE HALKI, KARARLARINA SAYGI DUYULMASINI İSTİYOR”
Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde en önemli sorunlardan birinin de hukuksuzluk ve adaletsizlikler olduğunu belirten Milletvekili Tutdere “Kayyum politikası, bölge halkında ciddi endişe yaratıyor. Yurttaşlarımız, ‘Biz sandığa gittik, kendi temsilcilerimizi seçtik. AK Parti’nin bu iradeye saygı göstermesini istiyoruz.’ diyorlar. Bölge halkımız özellikle yargı eliyle kendi iradelerine müdahale edilmesini kabul edilmez buluyor. Bölge halkının en büyük beklentisi iradelerine devlet tarafından saygı duyulması” dedi.

“BATMAN’IN SORUNLARINI DİLE GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
CHP Milletvekilleri olarak TBMM’de Batman’ın sesi olacakları ve Batman’ın sorunlarını yüksek sesle dile getireceklerini aktaran Milletvekili Tutdere “Yurttaşlarımızın yaşamış olduğu bütün sorunları tek tek not aldık. Bu sorunları soru önergesi halinde getirecek, ilgili bakanlıklar düzeyinde girişimlerde bulunarak sorunların çözümü konusunda iktidarı zorlayarak mecliste sizlerin sesi olacağız” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete