SİYASET

CHP İl Başkanı Yaşar’dan koalisyon değerlendirmesi

AK Parti ile CHP arasında koalisyon iplerinin kopması ile erken seçim ihtimali ülke gündemine yerleşti.

CHP İl Başkanı Yaşar’dan koalisyon değerlendirmesi
17-08-2015 20:41
Google News

Sonbaharda yeniden bir seçimin yolu gözükürken Batman CHP İl Başkanı Adnan Yaşar, AK Parti’nin kendilerine bir koalisyon önerisi ile gelmediklerini belirterek, görüşmelerin olumsuz sonuçlanmasında sorumlunun AK Parti olduğunu öne sürdü.

Parti il binasında gündeme ilişkin gazetemize değerlendirmelerde bulunan CHP Batman İl Başkanı Adnan Yaşar, CHP olarak Türkiye’nin sorunlarını yerinde tespit ederek 7 Haziran seçimlerine girdiklerini belirtti.

Seçim sonrası ortaya çıkan tabloda, seçmenin 13 yıldır tek başına iktidarda olan AK Parti iktidarına son verdiğini dile getiren Yaşar, “Dolayısıyla halk tek başına kimseye bir şans vermedi ve siyasi partilere şu mesajı verdi: 'Bir araya gelin uzlaşın, Türkiye’nin sorunlarını biz uzlaşı kültürü içerisinde çözün.' Bir koalisyon hükümeti oluşmasını halk sandıkta bize söyledi” diye konuştu.

Adnan yaşar açıklamasının devamında, “Sayın Genel Başkanımız da ifade etti, AKP tarafından CHP’ye bir koalisyon önerisi getirilmedi. CHP’ye getirilen bir erken seçim için bir seçim hükümeti önerisiydi ve dolayısıyla bizim bunu kabul etmemizde mümkün değildi. Çünkü CHP olarak bir koalisyon hükümetinin kurulması gerektiğini be Türkiye’nin birikmiş sorunlarını çözülmesi gerektiğini düşündük” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete