SİYASET

“CHP ile AKP koalisyon olursa yol birinci sınıf demokrasidir"

CHP Batman İl Başkanı Adnan Yaşar, son günlerde yaşanan olayları ile ilgili olarak, "Cumhuriyet Halk Partisi ile AKP koalisyonu olacak olursa yol birinci sınıf demokrasidir.

“CHP ile AKP koalisyon olursa yol birinci sınıf demokrasidir"
03-08-2015 22:07
Google News

Eğer AKP ile MHP bir koalisyon olursa sürecin bitirilmesi ile başlayan bu çirkin savaşın daha da artacağını, Kürt ve Türk kardeşlerimiz askerimizin, polisimizin, suçsuz günahsız gençlerimizin ölümüne sürat ile devam edilecektir" dedi.

Son günlerde yaşanan olaylarını değerlendiren CHP İl Başkanı Adnan Yaşar, “Biz baştan beri sonucun bu olacağını söylemiştik. Birinci sınıf demokrasinin geçmişte özgürlüklerin mimarı olan Cumhuriyet Halk Partisinin olacağı kanaatindeyim. Zaten Cumhuriyet Halk Partisi ile AKP iktidarı olacak olursa yol birinci sınıf demokrasidir. Özgürlüklerin ve kardeşliğin çıktığı bir yoldur. Eğer AKP ile MHP bir koalisyon olursa sürecin bitirilmesi ile başlayan bu çirkin savaşın daha da artacağını, Kürt ve Türk kardeşlerimiz askerimizin, polisimizin, suçsuz günahsız gençlerimizin ölümüne süratle devam edilecektir. Bunun da bir tek sorumlusu vardır. Önce AKP sonra da hiçbir koalisyonun olmaması için direnen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dır” diye konuştu.

Koalisyon çalışmalarını da değerlendiren Yaşar, “Biz bu oyunu bozacak güçteyiz. Cumhuriyet Halk Partisi masadan kalkmayacaktır. 14 ilkemiz evrensel ilkelerdir. Özgürlüktür, demokrasidir, eşit paylaşımdır, kardeşliktir, yoksula dokunmaktır. Eğer AKP ülkede yaşayan halkları seviyorsa elini CHP’ye uzatır, Kemal Kılıçdaroğlu’na güvenir. Yolumuz aydınlık ve demokrasi yolu olur. Yolları eğer kan ve gözyaşı ise MHP ile el ele tutuşurlar bizi o karanlık ve bölünme yoluna doğru adım attırırlar” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete