SİYASET

CHP’Lİ GÜRSEL TEKİN, BATMAN’DAYDI

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bölge ziyaretleri kapsamında geldiği Batman'da esnaf ziyareti yaptı, vatandaşlarla bir araya geldi.

CHP’Lİ GÜRSEL TEKİN, BATMAN’DAYDI
22-09-2021 17:15
22-09-2021 17:16
BATMAN
Google News

Milletvekili Gürsel Tekin, Batman’a geldi. İl Başkanı Hüseyin Yaşar tarafından karşılanan Tekin, parti otobüsüyle kenti gezerken, Batmanlılara seslendi. Türkiye’de kritik süreçlerden geçildiğini belirten Tekin “Kritik süreçlerden geçiyoruz. Milletin gerçek gündemiyle çok meşgul değiller. Bugün ekonomik sıkıntının hangi boyuta geldiğini vatandaşlarımız yaşayarak görüyor. Özellikle Diyarbakır, Batman, Van, Mardin’de, ekonomik krizin hissedilir durumu, batıya göre daha yüksek. Bursa’da, İstanbul’da, Ankara’da, çeşitli bölgelerin tamamını gezerek gördüğüm manzara, evet bu iktidar miadını doldurdu. Gelin bir an önce sandığı koyalım. Milletimiz, kendine uygun, kendine layık bir yönetim biçimini seçmeyi bilir” dedi.

KÜRT MESELESİ’NDE ÇÖZÜMÜN ADRESİ MECLİS’TİR

Kürt meselesinin çözüm yerinin Meclis olduğunu belirten Tekin “Kürt meselesi sadece HDP ile çözülecek bir sorun falan değil ki, Türkiye Büyük Millet Meclisindeki bütün siyasi partiler, HDP’de burada sorumluluk alacak, AK Parti’de sorumluluk alacak, İyi Parti’de sorumluluk alacak. Çünkü bu Türkiye’nin eseri. Yani bu bireysel olarak Ahmet’in, Mehmet’in kişisel olarak bir siyasi partinin meselesi değil. Türkiye’nin yatırıma ihtiyacı var. İnşallah iktidarımızda yatırım Katarlı mı, Libyalı mı, kim gelecekse gelsin üretim açısından yapılması gereken ne varsa, her türlü yardımı, her türlü katkıyı sunmaya hazırız. Ama rant için değil, yatırım için, üretim için. Yani bu mesele sadece Batmanlının, Mardinlinin, Diyarbakırlının meselesi değil, bu mesele Rizelinin, Manisalının, Aydınlının, Çorumlunun da meselesi. Demokrasi, özgürlük hava kadar, su kadar kıymetlidir. Onun için bizim yapmamız gereken, gelin bu meseleleri müzakere edelim. Asla, hiç kimse korkmasın bölünme falan olmaz. Valla buna en çok Batmanlı karşı çıkar merak etmeyin. Ben bu ülkeyi böleceğim diyenlerin önünde Batmanlılar kendisini set eder merak etmeyin siz. Müzakere edilsin, konuşulsun” dedi.

KAYYUM ATAMALARI İNSANİ DEĞİLDİR

Kayyum atamalarını eleştiren Tekin “Bu kayyum meseleleri çok insani meseleler değil. Bırakın Kürt meselesini çözmek, ya burada insanlar seçilmiş, millet iradesiyle belediye başkanı seçilmiş, muhtar seçilmiştir, belediye meclis üyesi seçilmiş. Seçilmiş insanları görevinden alıp yerine kayyum atamak hiç insani bir şey değildir. Bundan vazgeçelim, kardeşlik hukukumuzu genişletelim” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete