SİYASET

CHP’Lİ VEKİL, MECLİSTE BATMAN’I KONUŞTU; “BATMAN HALKI İŞ VE AŞ İSTİYOR”

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, TBMM’‘de düzenlediği basın toplantısında Batman’ın sorunlarını gündeme taşıdı.

CHP’Lİ VEKİL, MECLİSTE BATMAN’I KONUŞTU; “BATMAN HALKI İŞ VE AŞ İSTİYOR”
26-02-2019 17:35
Google News

BATMAN HALKI, İŞ İSTİYOR, AŞ İSTİYOR.

Batman’ın işsizlik sorununu anlatan Milletvekili Topal “Batman, 1955 yılında İlçe,1990 yılında ise il statüsüne kavuştu. Ancak son yıllarda gelişme ivmesini kaybederek sürekli göç veren,  özellikle genç işsizliğin en yüksek olduğu il haline gelmiştir. Kentteki her 4 kişiden 1’i işsiz. İktidar, kalıcı çözümler yerine, geçici İŞ-KUR istihdamları ile çözmeye çalışıyor. Batman Halkı, sorunlarına kalıcı çözümler istiyor. Batman Halkı, İş istiyor, aş istiyor” dedi.

TIP FAKÜLTESİ VE ARAŞTIRMA HASTANESİ AÇILMALIDIR.

Yeni bir OSB’nin bir an önce açılması gerektiğini belirten CHP’li Topal “OSB’lerde mutlaka üretim ağırlıklı tesislere öncelik verilmeli, istihdam teşvik edilmelidir. İlde Üniversite var ancak hala altyapı sorunları çözüme kavuşturulamadı.  Öğrencilerin barınma beslenme ve ulaşım gibi sorunları çözülmelidir. Bölgeye de hizmet veren Batman’daki Hastaneler yetersiz. Hastanelerin yatak kapasitesi artırılmalı. Batman Üniversitesi TIP Fakültesi kurulmalı ve Araştırma Hastanesi açılmalıdır. Ekonomik sıkıntılar yaşayan esnafın durumu gözden geçirilmeli, esnaf ve sanatkâra devlet desteği acilen sağlanmalıdır. Hayvancılık teşvikleri artırılmalıdır. TOKİ ile sıkıntı yaşayan emekli vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilsin. Batman’da özellikle kış aylarında hava kirliliği ciddi boyutlara ulaşmaktadır. Doğalgaz kullanımının yaygınlaşması için vatandaşlarımıza ekonomik destek verilmelidir” dedi.

SASON-MUŞ YOLU AÇILMALI

Sason –Muş yolunun açılması gerektiğini belirten Topal “Gelin Batman ilimizin sorunlarını birlikte çözelim. Batman halkı kendi kentinde yaşasın, iş aş derdi ile göçe zorlanmasın. Gençlerimiz kahvehanelerde zaman geçirmek yerine üretim yaparak ülkeye ve kendi ailelerine faydalı olsunlar” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete