SİYASET

CHP’Lİ VEKİL, SONSÖZ’E KONUŞTU;

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Batman Sonsöz Gazetesini ziyaret etti.

CHP’Lİ VEKİL, SONSÖZ’E KONUŞTU;
18-04-2018 22:09
Google News

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Batman’a gelen CHP’li Vekil, gazetemizi ziyaret ederek, gündeme ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

“80 MİLYONA AYNI GÖZLE BAKMALIYIZ”

CHP’li Tüm, tüm halkların, barış içerisinde yaşaması gerektiğini savunarak “Bu topraklarda ırkı, mezhebi hep beraber yaşayabiliriz. Kimse, kimseyi ötekileştirmemeli. Yaşanılabilir bir ülke kurmak zorundayız. 80 milyona aynı gözle bakmalıyız. İçeride ve dışarıda huzursuzluğu arttırıyorlar. Kandil Gecesi, Suriye bombalanıyor, Amerika’yı destekliyorlar. Bir gün Rusya’dan yana, bir gün Amerika’dan yana. Böyle bir politika olmaz. Ülke, iyi idare edilmiyor. Ama umutlarımız artıyor. Özellikle Batman’da gördüm bunu. İyi şeyler olacak. Artık çoğunluk, farkına varıyor her şeyin” dedi.

“MUHALEFETİN ÇIKARACAĞI ADAY, DEMOKRASİYİ SAVUNMALI”

Milletvekili Mehmet Tüm, ittifak görüşmelerine ilişkin “Sistem, ister istemez yan yana getiriyor. Adını koymaya gerek yok. İkinci tura Sayın Recep Tayyip Erdoğan kalır, bir de biz muhalefetin adayı kalır. Tabi muhalefet derken, büyük ihtimalle CHP’nin adayı olur bur. Diyelim olmadı. İYİ Parti’nin adayı oldu. Muhalefet olarak onu desteklemek durumundayız. Gelen aday, Türkiye’yi tekrar parlamenter sisteme geri döndüreceğim demeli. Yargı, bağımsız olmalı. Güçler ayrılığı olmalı. Basın, özgür olmalı. Muhalefetin adayı, demokrasiyi sonuna kadar savunmalı. Bu kriterler üzerinde anlaşırız. 2 şey çok önemli, faşizmi bu ülkeden def etmek, savaşa karşı barışı savunmak. Bu coğrafyada Kürtler, Türkler, Araplar, kader birliği yapmışlardır. Halklar arasında düşmanlığı körüklememeliyiz, barışı savunmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti Devletini birlikte kurduk. Kimsenin babasının malı değil” deri.

YENİ TEHLİKE: BİREYSEL SİLAHLANMA…

“Silahlanmaya 1 milyon kere hayır” adı altında imza kampanyası başlattığını hatırlatan Tüm “Her gün sokak ortalarında insanlar öldürülüyor. Kadınlar öldürülüyor. Bunu mecliste dile getirdim. Bununla ilgili hiçbir önlem yok. Manavda satılır gibi, dükkânda satılır gibi, ekmek, peynir satılır gibi silah satılıyor. Her 3 adamdan biri silahlı. Kişi başına düşen 200 adet mermi sayısını, 5 katına yani Bin’e çıkardı. Bu da çok tehlikeli. 750 bin tane ruhsatlı silah var. 25 milyon kaçak silah var. İnternetten 300–500 TL’ye silah satışı yapılıyor. Araştırma önergesi verdim ama AK Parti’lilerce reddedildi. Bir imza kampanyası başlattık. Genel Başkanımız destek verdi. İyi Parti Genel Başkanı, HDP Genel Başkanları, Emek Partisi, destek verdi. İmza topluyor. Bu, Türkiye için önemli” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete