SİYASET

CHP’Lİ YAŞAR’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR!

Gündemdeki konulara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan CHP’nin kanaat önderi Hüseyin Yaşar, 11 bin 285 öğretmenin açığa alınması ve Türkiye’de 28 Belediyeye kayyum atanması konularında Hükümeti eleştirdi.

CHP’Lİ YAŞAR’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR!
15-09-2016 19:40
Google News

“KONUYU AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE TAŞIYACAĞIZ”

Eğitim Sen Üyesi oldukları gerekçesiyle açığa alınan öğretmenlerin haksızlığa uğradığını söyleyen Yaşar “Hükümet, teröre bulaşmış kim varsa görevden alsın, yargılasın ama sırf Eğitim Sen’li oldukları ve bir eyleme katıldıkları için öğretmenler terörist olarak görülmemelidir. Hükümet, verdiği bu yanlış uygulamadan dönmez ise bu konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşıyacağız” dedi.

“BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ, SEÇİMLE BAŞKAN SEÇMELİDİR”

Aralarında Batman’ın da bulunduğu 28 Belediyeye atanan kayyumlar hakkında da konuşan Yaşar “Seçilmişlerin iradesi yok sayılıyor. Belediyeyi yönetenlerde sıkıntılı isimler var ise görevden alır, yargılarsınız. Görevden aldığınız kişilerin yerine, Belediye Meclis Üyeleri arasında yapılacak seçimle yeni başkan seçilmelidir. Bu demokrasinin gereğidir. AK Parti, CHP’nin bu konudaki tepkilerini dikkate alarak, torba yasadan kayyum uygulamasını geri çekti. Ama sonra Kanun Hükmünde Kararname ile çıkardı” dedi.

“FETÖ MESELESİ, CADI AVINA DÖNDÜ…”

15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ’ye yönelik başlatılan operasyonların cadı avına dönüştüğünü CHP’li Yaşar “Birçok kişi, hiç alakası olmamasına rağmen FETÖ’cü diye ilan ediliyor. Suçlu biri varsa elbette hukuk çerçevesinde cezasını çekmelidir. Ama biri bir suç işlemişse tüm ailesini hatta sülalesini yok etmeye çalışırsanız, bunun karşısında durmak zorundayız” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete