GÜNDEM

“CİDDİ BİR DALGAYLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Vali Hulusi Şahin, Pandemi Koordinasyon Kurulu Toplantısı ve İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmalarda, Batman’da korona virüs vaka sayısında ciddi bir dalgalanma olduğuna dikkat çekerek, vatandaşı uyardı.

“CİDDİ BİR DALGAYLA KARŞI KARŞIYAYIZ”
10-05-2020 21:16
Google News

 

BAYRAM ZEHİR OLABİLİR
Kurum ve kuruluş müdürlerinin katıldığı toplantıda konuşan Vali Şahin, “Batman’da ciddi bir dalgalanmayla karşı karşıyayız. Son birkaç gündür vaka sayıları tekrar iki haneli rakamlara doğru çıktı. Türkiye geneli salgının pik noktasına ulaşması ve salgının kontrol altına alınıyor olması, Batman’da rehavet oluşturdu. Batman, salgına geç muhatap oldu. Bu nedenle bizim pik noktamız henüz oluşmadı. Çok ciddi tedbirler almaz isek bayram bize zehir olacak” dedi. 
RADİKAL TEDBİRLER ALMAK ZORUNDA KALIYORUZ
Vali Şahin, “Vatandaşlarımızın salgın geçti gibi psikolojiye kapılması, bizi radikal kararlar almaya mecbur ediyor. Şehrin ana arterleri Turgut Özal Bulvarı ve Gülistan Caddesinde insanlar kurallara ve sosyal mesafeye uymuyor. Alo Tevşo, tabla başı ve Elma Sokağı’nda yoğunluk var. Cudi Mahallesinde yoğunlaşma tespit ettik. Alo Tevşo ve Elma Sokağı’nda esnafımız elindeki malı Pazartesiye kadar bitirsin. Sonra buraları kapatacağız. Cumartesi Gününden itibaren Gülistan Caddesi ve Turgut Özal Bulvarını 20.00–03.00 saatleri arasında yaya trafiğine kapatıyoruz. Cudi Mahallesinin ana caddesi olan Cizre Bulvarını Cumartesi-Pazar Günleri 20.00–03.00 saatleri arasında yaya trafiğine kapatıyoruz” dedi.
"TÜM MARKETLER TEK TEK KONTROL EDİLECEK"
Emniyet, Zabıta, Tarım, Ticaret Ve Sağlık Müdürlüklerinden 5 büyük ekip kurduklarını belirten Vali Şahin “Batman'daki tüm marketler denetlenecek. Maske ve eldiven denetimi yapılacak. Vatandaşlarımıza sesleniyorum. Bu işin şakaya gelir yanı yok. Pandemi gerçekten halkımızın sağlığını, insanımızın canını tehdit ediyor ve bize uzak da değil. Batman ili de bu salgın hastalıktan nasibini alıyor. Önümüz bayram. Bayrama eğer huzurla girmek istiyorsak, bizim tedbirlere uymamız gerekiyor. Yoksa bayramda daha ağır tedbirler söz konusu olabilir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?