GÜNDEM

Çiftçi’den eğitim ve teknoloji merkezine ziyaret

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Bağlar Koşuyolu Parkında bulunan Ali Emiri Bilgievi Cezeri Bilim Merkezi’ni ziyaret etti.

Çiftçi’den eğitim ve teknoloji merkezine ziyaret
07-07-2023 14:32
07-07-2023 14:10
BATMAN
Google News

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın çocukların ve gençlerin eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla Diyarbakır’a kazandırdığı Ali Emiri Bilgievi Cezeri Bilim Merkezi eğitim vermeye başladı. Genel Sekreter Çiftçi, eğitimin yeni başladığı merkezde öğrencilerle ve aileleriyle bir araya gelerek bir süre görüştü. Teknoloji sınıflarını gezen Çiftçi, çalışmalarla ilgili eğitmenlerden bilgi alarak yeni eğitim yuvasının Diyarbakır’a hayırlı olmasını diledi. Çftçi, “Yeni El Cezeri’ler, Ali Emiriler, Cahit Sıtkı Tarancı’lar  buralardan yetişecek.” ifadelerini kullandı. Şu ana kadar 1300 öğrencinin kayıt yaptırdığı Ali Emiri Bilgievi Cezeri Bilim Merkezi’ne başvurular devam ediyor.

Ali Emiri Bilgievi’nde 1.kat yeni Cezerilerin yetişmesi amacıyla Cezeri Bilim Merkezi olarak daha çok gençlere hizmet veriyor. Öğrenciler, terasta Uzay Planetaryum’da güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerini teleskopla gözlemliyor. Bilim Merkezi’nde Biyoloji, Fizik, Kimya Laboratuarları kurularak gençlerin gelişimleri eğitmenlerce destekleniyor. Uzman Eğitmenler; gençleri bilimle ve teknolojiyle erken yaşta tanıştırarak yeni Cezerilerin Bağlar’da yetişmelerini sağlayacak. NÖğrenciler, laboratuarların yanı sıra robotik ve yazılım kodlama atölyelerinde hedefledikleri ve hayal ettikleri projeleri gerçekleştirecek. Gençler, bilişim dersliklerinde de merak ettikleri araştırma konularına hemen yanıt bulabilecek.

TEMEL EĞİTİMLER DE VERİLECEK

2. ile 8. sınıflar arası ilkokul ve ortaokul eğitiminin ücretsiz olacağı eğitim yuvasında öğrenciler, Milli Eğitim okullarında aldıkları branş dersleri pekiştirmek amacıyla Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, İngilizce derslerini alacak. Branş dersler dışında kulüp faaliyetlerinden de faydalanacak öğrenciler, Gez-Gör, halk oyunları, müzik, sosyal-kültürel, spor faaliyetleri, akıl ve zeka oyunları, bilişim, bilimsel çalışmalar, robotik ve daha birçok çalışmalara katılarak eğitim derslerinin yanında birçok konuda gelişim sağlayacak.

Merkezdeki derslikte eğitim alacak öğrenciler için soru çözüm saatleri yapılacak. Her öğrenciyle özel olarak ilgilenecek olan Psikolojik Destek ve Rehberlik Hizmetleri de haftanın 7 günü öğrencilere danışmanlık hizmeti verecek. Ayrıca öğrenciler, konferans salonlarında uzman eğitmenlerin verecekleri söyleşi, panel, forum, münazara ve konferanslara da katılma imkânı elde edecek. (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete