GÜNDEM

ÇİFTÇİLER, KARAYOLUNU ULAŞIMA KAPATTI!

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde çiftçiler, kendilerine DEDAŞ'ın sayaç okuması yapmadan Çiftçi Kayıt Sistemi'ndeki arazi miktarına göre elektrik borcu çıkarması ve bakanlar kurulu kararıyla destekleme primlerine el konulmasına protesto etmek için Batman-Diyarbakır karayolunu trafiğe kapattı.

ÇİFTÇİLER, KARAYOLUNU ULAŞIMA KAPATTI!
05-06-2014 20:26
Google News

Sabah erken saatlerinde bir araya gelen yüzlerce çiftçi, ilçenin Diyarbakır güzergâhındaki karayolu üzerinde bulunan Bismil köprüsünde oturma eylemi yaparak yolu ulaşıma kapattı. Eylemlerini sürdüren çiftçiler "Tivnikli Dedaş defol" ve "Bismil Ovası'nın güneşini kimse kapatamaz" yazılı pankartlar açtı. Yine ilçenin Batman güzergâhında yer alan Karaköprü mevkiinde bir araya gelen çiftçiler de, yol kapatma eylemine başladı. Diyarbakır-Batman karayoluna bağlı tüm yollarda çok sayıda polis ve TOMA ile zırhlı araçlar konuşlandırıldı Çiftiler, talepleri yerine getirilmediği sürece eylemlerine son vermeyeceklerini ve yolu trafiğe açmayacaklarını belirtti.

DİYARBAKIR YOLCULARI, SİLVAN’A GİTTİ

Batman-Diyarbakır arası yolcu taşımacılığı yapan minibüsler, karayolunun trafiğe kapatılması nedeniyle güzergâh değişikliğine gitti. Batman-Diyarbakır yolunu ulaşıma kapandığını öğrenen minibüs şoförleri, yolcularını Silvan üzerinden Diyarbakır’a ulaştırmak zorunda kaldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete