GÜNDEM

ÇİFTÇİYE DESTEK, HÜKÜMETE UYARI!...

ÇİFTÇİYE DESTEK, HÜKÜMETE UYARI!...

ÇİFTÇİYE DESTEK, HÜKÜMETE UYARI!...
08-07-2014 21:31
Google News

Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, DEDAŞ’ın yaptığı elektrik kesintileri ve TEİAŞ’tan kaynaklı elektrik salınımı nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

Kent Konseyi bileşenleriyle Belediye meclis toplantı salonunda bir araya gelen Eşbaşkanlar Özdemir ve Akel, yaptıkları basın açıklamasıyla çiftçiye destek verirken hükümete ise uyarıda bulundu. Özdemir ve Akel konuyla ilgili olarak “Belediye olarak elektrik kesintilerinden zarar görmekteyiz. Yaşanan her elektrik kesintisi, hizmetlerimizi olumsuz etkilemekte, içme suyunu vatandaşa ulaştırmada büyük zorluklar yaratmaktadır” dedi.

“ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Eşbaşkanlar açıklamalarında “Bölgemizin kurak bir iklime sahip bölge olması sebebiyle daha az su ihtiyacı duyan tarım ürünü yetiştirmek gerekirken bu teşvik edilmemekte, aynı ürün bir sezon boyunca birkaç kez ekilerek hem toprağın verimi düşürülmekte hem de sulama ihtiyacı arttırılarak bölgenin iklimsel yapısı göz ardı edilmektedir. Çiftçinin ve esnafın yanındayız. Bizler de tıpkı esnafımız ve çiftçimiz gibi yanlış politikalardan muzdaripiz” dedi.

“YETKİLİLERİ UYARIYORUZ”

Yetkili kurumlara uyarıda bulunan Özdemir ve Akel “Yetkilileri uyarıyoruz. Voltaj düzensizliğini önleyecek sistemler acilen kurulmalı, tarımsal politikalar gözden geçirilmeli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı daha cazip hale getirilmelidir. Hükümetin yanlış politikalarının kurbanı ne çiftçi olmalı, ne yurttaş olmalı ne de Batman Belediyesi olmalıdır” açıklamasını yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete