GÜNDEM

ÇİFTÇİYE DESTEKLEME ÖDENİYOR...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 2014 yılı tarımsal desteklemelerin ödenmeye başlandığını duyurdu.

ÇİFTÇİYE DESTEKLEME ÖDENİYOR...
05-03-2015 17:27
Google News

Açıklamaya göre mazot, gübre ve toprak analiz desteği olarak 7.530.324 TL, yem bitkileri desteği olarak 106.606 TL, sertifikalı tohum kullanım desteği olarak ise 1.701.060 TL olmak üzere toplam 9.337.990 TL tutarındaki tarımsal destek, çiftçilerin hesaplarına yatırıldı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer “çiftçilerimiz, destek paralarını istedikleri zaman hesaplarından çekebilirler. 2015 yılında ürünümüzün bol, kazancımızın bereketli olmasını dileriz” ifadelerini kullandı.

“HUBUBAT HASTALIKLARI” KONUŞULDU

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda çiftçilere yönelik “Hububat Hastalık ve Zararlıları” bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya İl Müdürü Ömer Tercan, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, Bayer ilaç Gap Bölge Müdürü, Batman’da serbest çalışan tarım danışmanları ve ziraat mühendisleri, muhtarlar ve çiftçiler katıldı. Hububat hastalık ve zararlılarının, geçimini tarım ve hayvancılık ile sağlayan Batmanlılar için önemli bir mesele olduğunu ifade eden İl Müdürü Tercan “Hububat hastalık ve zararlıları, hem kalite hem de verim açısından üründe büyük verim kayıplarına yol açmaktadır. Bu yüzden bilinçli çiftçiler ve mühendisler olarak gerekli tedbirleri almalı, teknik talimatlara ve kullanım şartlarına uygun bir şekilde zirai ilaçları kullanmalıyız” dedi.

Ardından sinevizyon eşliğinde hububat hastalık ve zararlılarıyla mücadele konusunda sunum yapan özel ilaç firması yetkilileri, ilaçların hastalığı önlemede ve azaltmadaki rolüne değindi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete