GÜNDEM

Ciğer, kırmızı eti geçti

Son zamlarla birlikte ciğer fiyatı, kırmızı et fiyatını geçti.

Ciğer, kırmızı eti geçti
27-09-2023 14:01
27-09-2023 14:03
BATMAN
Google News

Batman'da canlı hayvan kesiminin azalmasıyla birlikte sakatat ürününde olduğu gibi ciğerde de sıkıntı yaşanıyor. Kilo fiyatı 350 liraya ulaşırken vatandaş piyasada ciğer bulmakta büyük zorluk çekiyor. Yaşanan yoğun talepten dolayı ciğer, az bulunan bir ürün haline geldi. Talebin çok fazla olması sebebiyle ciğer bulamadıklarını belirten kasaplar, kilosu 350 liraya ulaşan ciğerin, kırmızı et fiyatlarını da ikiye katladığını söyledi

“UCUZ FİYATA CİĞER YOK”

Talebin çok olmasından dolayı piyasada ciğerin az bulunduğunu söyleyen kasaplar “Piyasada ciğerin bulunmama sebeplerinden biri de batı illerinden talebin çok olması. Son bir seneden beri diğer gıda oranlarına göre fiyatı yerinde sayan tek ürün kırmızı et ürünleridir. Piyasada ciğer var ama lüks bir gıda oldu. Şu anda biz toptan olarak tüm kuzu ciğerini 350 liraya veriyoruz. Vatandaş ucuz fiyata ciğer almak istiyor ama ucuz ciğer yok. 250 liraya ciğer yok. Kemikli kuzu eti 250 lira, kemiksiz dana eti 370 lira” dedi.

“CİĞERİN FİYATI YÜZDE 100’DEN FAZLA YÜKSELDİ”

Bir yıl içerisinde kuzu ciğerin fiyatının iki kat arttığına dikkat çeken sakatatçılar ise “Geçen sene kuzu ciğerinin fiyatı 150 liraydı. Bu sene Batman’da süzme ciğerin kilosu 200 lira. Bir yılda ciğerin fiyatı yüzde 100’den fazla yükseldi. Sade ciğer ise 350 lira olmuş durumda, o da piyasa bulunmuyor. Çünkü kesimler yetersiz” dedi.

(Müslüm Ayaz/Batman Sonsöz Gazetesi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
1 Mayıs 2024 e-gazete