GÜNDEM

ÇİLEK TARLADA 1.5 LİRA PAZARDA 5 LİRA

Sason’da çilek üretimi yapan vatandaşlar, komisyoncuların, ürünlerini düşük fiyata alıp pazarda yüksek fiyata sattığını dile getiriyor.

ÇİLEK TARLADA 1.5 LİRA PAZARDA 5 LİRA
28-05-2015 21:10
Google News

Tarlada 1 liradan başlayıp 1.5 liraya kadar satılan çileğin kilosunun pazarda 5 liraya satılması, üreticinin tepkisine neden oluyor. Sason’da daha önce tütün ekilen tarlalar son yıllarda ise çilek üretimi yapılarak değerlendiriliyor. Üreticiler ürün bolluğundan memnun ancak ürünlerini satacak pazar bulamadıklarını ve komisyoncuların ürünleri ucuza almasından şikâyetçi.

KOMİSYONCULARA SATMAK ZORUNDA KALIYORUZ

Çilek üreticisi Ecevit Demir, ürün bolluğundan memnun olduklarını ancak ürünleri satacak pazar bulamadıklarını belirtti. Ürünlerini satacakları bir fabrika ya da bir pazarın oluşturulmasını isteyen Demir “Komisyoncular kendi aralarında anlaşıp ürünlerimizi ucuz fiyata alıyor. Başka çaremiz olmadığı için satmak zorunda kalıyoruz. Bizim geçim kaynağımız bu tarlalar. Bize pazar kurulmasını istiyoruz. Zaten üretimi için gerekli desteği alıyoruz. Ama ürünlerimizi satamıyoruz” dedi.

TARLADA 1.5 LİRA PAZARDA 5 LİRAYA

Ürünlerinin ellerinden ucuza alındığını anlatan Demir “Bizim ürettiğimiz ürünlerin pazarda 5 liraya satıldığını görünce üzülüyoruz. Emeğimiz sömürülüyor. Buralara pazar kurulsun ya da ürünlerimizi direk satacağımız bir fabrika olsun. Bu şekilde olursa üretimimize huzurlu bir şekilde devam ederiz. Her gün 20 işçi çalıştırıyoruz. Bu işçilere günlük ortalama 40–50 lira yevmiye veriyoruz. Ürün ucuza gittiği için çok bir kar elde edemiyoruz” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete