GÜNDEM

ÇİLEK ÜRETİCİLERİ İÇİN BİRLİK KURULUYOR

ÇİLEK ÜRETİCİLERİ İÇİN BİRLİK KURULUYOR

ÇİLEK ÜRETİCİLERİ İÇİN BİRLİK KURULUYOR
07-09-2014 17:51
Google News

GAP İdaresi tarafından yürütülen GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (TEYAP)  Çiftçi Örgütleri Çoğulcu Yayım Modeli Batman- Siirt Ofisi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Diyarbakır Batman Siirt Kalkınma Projesi ve Batman Ziraat Odası işbirliği ile Sason’da Çilek Üreticileri Birliği kurulumu için 5. çiftçi toplantısı yapıldı.

Toplantıya GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (TEYAP)  Çiftçi Örgütleri Çoğulcu Yayım Modelinden Batman- Siirt Ofisinden Ahmet Menteşe, Hatice Demirkaya, GTH Batman Tarım İl Müdürlüğünden Murat Ekinci ve Elif İsen,  GTH Sason Tarım İlçe Müdürlüğünden Sami Gümüşten, Zeynep Dede ve Mahmut Angay, Batman Merkez Ziraat Odası adına Ebubekir Doğan katıldı.

BİRLİĞİN TÜZÜĞÜ OLUŞTURULDU

Toplantıda Sason Çilek Üreticileri Birliği tüzüğü oluşturulduktan sonra, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan çilek üreticileri arasından 16 kişi kurucu üye oldu. Geçici Yönetim Kurulu Başkanlığına Mahmut Doğan seçildi.

AMAÇ, ÇİFTÇİYİ DESTEKLEMEK

GAP-TEYAP Model Projesi Batman- Siirt ekibi tarafından yapılan açıklamada “Çilek Üreticileri Birliği için ilk adımlar atıldı. Bakanlığın onayından sonra kuruluş işlemleri tamamlanacaktır. Çiftçi örgütlerin idari, teknik ve mali açıdan güçlendirmek, tarımsal yayım ve danışmanlık faaliyetlerinin yürütülmesine katkı sağlamak projenin temel amaçlarındandır” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete