GÜNDEM

CİLT BAKIM UZMANI DAL, UYARDI!

“Güneş ışınları, cilt kanserine yol açabilir” Uzmanlar, sağlık sorunlarını da beraberinde getiren yoğun sıcaklara karşı uyardı.

CİLT BAKIM UZMANI DAL, UYARDI!
26-06-2015 21:04
Google News

Cilt Bakım Uzmanı Nesrin Dal, sıcaklardan dolayı ciltlerde mantar, pişik, güneş lekeleri, isilik gibi rahatsızlıkların olabileceğini, buna bağlı olarak vücudun korunması gerektiğini vurguladı. Güneşin altında herhangi bir koruma olmadan durmanın cilt kanseri dahil olmak üzere pek çok cilt hastalığına neden olduğunu ve güneş ışınlarının yaşlanmanın ciltte görülen belirtilerini hızlandırdığını açıklayan Dal “Yaz aylarında cildinizi korumasız bırakmamalısınız. Yüksek koruma faktörlü güneş kremleri bu gibi zamanlarda cildi korumak için oldukça etkilidir. Bu tip kremleri evden çıkmadan 20–25 dakika önce sürmek etkisini arttırır ve güneşin altında terlerken sürmekten daha iyi sonuç verir” dedi.

NEMLENDİRİCİ KULLANILMALI

Cilt bakımına yönelik önemli ipuçları da veren Cilt Bakım Uzmanı Dal “Cildinizin normal, yağlı veya kuru olduğuna bakmadan mutlaka bir nemlendirici kullanın ve sık sık tazeleyin. Nemlendirici kremi sürmek için güneşe çıkmayı beklemeyin, evde, duş aldıktan sonra veya ellerinizin, yüzünüzün kuruduğunu hissettiğinizde hemen sürün. Cildiniz yağlıysa alkol bazlı cilt temizleyicisi kullanmayın çünkü alkollü temizleyiciler cildin yağ üretimini arttırır. Su bazlı temizleyici losyonları tercih edin. Yağlı cilt nemli cilt ile aynı şey değildir ve yağlı ciltler de kuruyabilir. Yağdan kurtulmak için yüzünüzü sık sık yıkamak cildinizi kurutabilir ve hassaslaştırabilir. Cildiniz kuruysa çok sıcak suyla duş almayın. Cildi tahriş ettiği bilinen kokulu, renkli sabunlardan uzak durun ve cilt tipinize uygun bir sabun ya da duş jeli edinin. Duştan çıktıktan sonra mutlaka nemlendirici kullanın” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete