SPOR

Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen: Paris 2024 için Hedefimiz Çıtayı Yükseltmek

Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na hazırlıklar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen: Paris 2024 için Hedefimiz Çıtayı Yükseltmek
19-03-2024 12:10
Google News

Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen, Bolu Bolu Karaçayır Mahallesi'ndeki Murat Canbaş Cimnastik Salonu'ndaki çalışmaları izleyerek, 26 Temmuz-11 Ağustos'ta düzenlenecek Paris 2024 Yaz Olimpiyatları'na ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Çelen, 2024'ün bütün dünyada olimpiyat yılı olarak görüldüğünü, federasyon ve sporculardan beklentilerin büyüdüğünü belirterek, sporcuların bu beklentileri artıracak başarılar elde ettiğini ifade etti.

Antalya'da düzenlenecek Artistik Cimnastik Dünya Kupası'na 42 ülkeden sporcuların katılacağını aktaran Çelen, Türkiye'nin cimnastik ülkesi olmaya başlamasından dolayı katılımcı ülkelerin arttığını söyledi.

Çelen, olimpiyatlara hazırlıklar kapsamında yabancı ülkelerle karşılıklı kamplar ve turnuvalar yapmayı hedeflediklerini ve bu kapsamda ülkeleri Türkiye'ye getirmeyi amaçladıklarını belirtti. "Hedefimiz her zaman çıtayı yükseltmek" diyen Çelen, sporcuların geçmiş yarışmalardan aldıkları madalyaları ve tarihi başarıları hatırlattı. Ayrıca, cimnastiğin bireysel spor olarak algılandığını ancak aynı zamanda takım sporu olduğunu vurguladı.

Çelen, Türk cimnastik takımının olimpiyatlara takım kotası alarak gidecek olmasını büyük bir başarı olarak nitelendirirken, Paris 2024'ün cimnastiğin ve Türk sporunun yılı olmasını umduğunu belirtti.

Son olarak, sporcuların gelişiminden ve başarılarından gurur duyduğunu dile getiren Çelen, Paris'te madalya rengi sorularının gelmesinin cimnastiğin ciddi bir sıçrama kaydettiğinin göstergesi olduğunu söyledi. Hedeflerinin her zaman çıtayı yükseltmek olduğunu ve Paris 2024 için sporcuların finalde başarılı olmalarını umut ettiğini ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete