GÜNDEM

ÇİN HALILARI BATMAN'DA ÜRETİLİYOR

15 yıldır ilimizde faaliyet gösteren Mir halı, Türkiye’nin 81 iline ve Ortadoğu’ya halı ihracatı yapıyor.

ÇİN HALILARI BATMAN'DA ÜRETİLİYOR
02-06-2014 22:33
Google News

23 bin metrekare üzerinde kurulan ve yüzden fazla çalışanı bulunan Mir halı fabrikası, dört makineyle günde üç bin metrekare halı üretiyor. Üretilen halıları Türkiye ve dünyanın birçok ülkesine gönderen Mir halı, zoru başararak son 4 yıldır Çin'e de halı ihraç ediyor. Mir Halı Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Pazarlama-Tanıtım Sorumlusu Hüseyin Çınar, fabrikanın kurulduğu günden bugüne yenilikler yaparak hak ettiği yere geldiklerini söyledi. Türkiye’nin 81 ilinde 800’e yakın bayiiye hizmet verdiklerini söyleyenÇınar “Mir halı 16 yıllık zaman zarfında büyük firmalar arasında yer edinmiş oldu” dedi.

YILDA BİR MİLYON 500 METREKARE HALI ÜRETİLİYOR

Yıllık bir milyon 500 metre kare halı üretimi yaptıklarını söyleyen Çınar, üretilen halıların yüzde 70’ini yurt içine sattıklarını ifade etti. Türkiye’de 9 bölge müdürlüğü ve 800’e yakın bayilerinin olduğunu söyleyen Çınar “Edirne’den Hakkâri’ye kadar bayilerimiz var, yurt dışı ihracatımızı arttırmanın hedefindeyiz, bunun için ekip oluşturduk” şeklinde konuştu.

ÇİN'İN İHTİYACINI BATMAN'DAN KARŞILIYORUZ

Son üç yıldır Çin'e ihracat yaptıklarını vurgulayan Çınar “Batmandan Çin'e ihracat etmek Türkiye açısından önemlidir. Ortadoğu'da ve Almanya'da kısacası tüm Avrupa’ya dağıtım yapan bayilerimiz var. Şu an toplam 17 ülkeye ihracat yapıyoruz” dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİNDE ÇALIŞAN SAYISI ARTTI

Hükümetin başlattığı çözüm süreciyle bölge genelinde gelişmeler olduğunu söyleyen Çınar, fabrikalarında da çalışan sayısının arttığını ifade etti. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?