GÜNDEM

CİNSEL İSTİSMAR İDDİALARINI AİLE BAKANINA SORDU

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya tarafından cevaplanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

CİNSEL İSTİSMAR İDDİALARINI AİLE BAKANINA SORDU
24-05-2017 17:25
Google News

Batman’da cinsel istismar iddialarını gündeme getiren Aslan “Batman Barosu, son 6 ayda kentte yaşanan 10 cinsel istismar davasına müdahil olduklarını açıkladı. Son olarak Batman’da 14 yaşında bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismar olayı gündeme gelmiştir. İddialara göre, Batman’da makam sahibi şahısların da aralarında bulunduğu bir fuhuş şebekesi olduğu ortaya çıkmıştır. Olayla ilgili 3 kişinin tutuklandığı, gizlilik kararından dolayı istismar şebekesinin kaç kişi ve kimlerden oluştuğu öğrenilememiştir” dedi.

SUÇLULAR HAK ETTİKLERİ CEZAYI ALMIYORLAR MI?

Çocuk cinsel istismarındaki artışların sebeplerini soran HDP’li Aslan “Artışın nedeni verilen cezanın az olması mı, suçluların cezalandırılmaması mı, yoksa suçluların hak ettiği cezaya çarptırılmaması mıdır ? İstismarcıların, mevkilerinden dolayı korunduğuna dair kaygı verici  haberler medyada yer almaktadır. Bunun doğruluk derecesi nedir? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı il müdürlükleri, çocuklar başta olmak üzere dezavantajlı tüm gruplara yönelik risk haritaları oluşturmakta mıdır? Oluşturuluyorsa bu haritanın son hali nedir? Çocuğa ve aileye verilen psikolojik ve sosyal destek ve çalışmalar nelerdir?” sorularını yöneltti. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete