EĞİTİM

ÇIRAKLIK TOPLANTISI…

Milli Eğitim Temel Kanununda yapılan düzenlemeler ile Mesleki ve Teknik Eğitimde yapılan düzenlemelerin değerlendirilmesi amacıyla Çıraklık Eğitimi Toplantısı yapıldı.

ÇIRAKLIK TOPLANTISI…
27-06-2017 17:44
Google News

TOPLANTI, GENİŞ KATILIMLA DÜZENLENDİ

Batman Mesleki Eğitim Merkezi’nde, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran Başkanlığında düzenlenen toplantıya Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulvahap Hınç, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Rıdvan Ulu, BATSO Genel Sekreteri Şeyhmus İşcan, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Genel Sekreteri Süleyman Güneş, OSB Müdür Yardımcısı Recep İzmir, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Salih Kaplan, Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Kavuş, koordinatör öğretmenler ve öğrenci temsilcileri katıldı.

“İSTİHDAM İÇİN DONANIMLI BİREYLER YETİŞTİRMELİYİZ”

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran “Ülkemizde istihdam seferberliği başlatıldı. İyi eğitilmemiş birini kimse istihdam etmez. İstihdam, üretim odaklıdır. Bu yüzden eğitim konusuna eğilmeliyiz. Eğitimde teorik kısma çok yoğunlaştık ama pratik kısma önem vermedik. İşveren de hem teorik hem pratik açıdan iyi yetişmiş eleman istiyor. ‘İyi eğit donat ben de istihdam edeyim’ diyor. Bakanlığımız artık bu işe eğildi. Mesleki eğitimle ilgili ciddi çalışmalar yapılıyor” dedi. Toplantıda, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulvahap Hınç ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Rıdvan Ulu tarafından sunum yapıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete