HASANKEYF

ÇİZGİLİ SIRTLAN, TRAFİK KURBANI OLDU

ÇİZGİLİ SIRTLAN, TRAFİK KURBANI OLDU

ÇİZGİLİ SIRTLAN, TRAFİK KURBANI OLDU
24-11-2014 20:05
Google News

Dünyada ender görülen çizgili sırtlan, gece saatlerinde karayolundan geçmeye çalışırken bir aracın altında kaldı. Olay yerinde telef olan sırtlan, yoldan gecen araç sürücüleri tarafından yol kenarına alındı.

Edinilen bilgilere göre olay, merkeze bağlı Subaşı Köyü mevkiinde meydana geldi. Gece saatlerinde Batman-Hasankeyf karayolundan geçmeye çalışan ve türü tükenmekte olan çizgili sırtlan, seyir halinde olan plakası ve sürücüsü öğrenilemeyen bir aracın çarpması sonucu telef oldu. Sürücüler, çizgili sırtlanın ölüp ölmediğini kontrol ettikten sonra, yol kenarına aldı.

ADIYAMAN’DAN GELDİĞİ TAHMİN EDİLİYOR

Batman’da trafik kurbanı olan çizgili sırtlanın bir gün önce Adıyaman’da Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Endüstrisi’nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında uydu takipli sistem telemetri cihazı takılan sırtlanın olduğu tahmin ediliyor. Görgü tanıkları “Gece geç saatlerde karayolunun ortasında bir hayvan ölüsü gördük. Trafik kazalarına neden olmaması için aracı onu yol kenarına aldık. Sabaha karşı 21 plakalı bir araç gelerek sırtlanı götürdü” şeklinde konuştu.

            

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete